Politerno > Україна і світ > Двадцять терористів і хлопчисько-блогер: політолог просить не порівнювати “вагнергейт” із затриманням Протасевича

Двадцять терористів і хлопчисько-блогер: політолог просить не порівнювати “вагнергейт” із затриманням Протасевича

Якщо хороші хлопці чимось не скористалися, то цим гарантовано скористаються погані хлопці.

Всім, хто вважає, що затримати найманців ПВК «Вагнер», посадивши літак в Борисполі – це те ж саме, що зробили спецслужби Лукашенка, змусивши сісти в Мінську літак Ryanair і затримавши Протасевича хочу повідомити, що невміння розрізняти суть здавалося б схожих явищ – ознака нестачі інтелекту.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці політолог Сергій Гайдай. Далі наводимо переклад його допису.

Так прийом схожий, що доводить – схема була робочою. Але політична суть – різна.

У першому випадку укранські спецслужби могли заарештувати двадцять реальних терористів. Які вбивали наших солдатів і громадян, які здійснювали диверсії і які причетні до окупації як Криму, так і Донбасу. Причому вся доказова база була вже ретельно зібрана.

У Мінську ж захопили хлопчиська-блогера винного в тому, що він був редактором телеграм-каналу, в якому висвітлював білоруські акції протесту і який вважає Лукашенка божевільним диктатором, який захопив владу в Білорусі і ось вже 27 років її узурповує, яким безумовно «бацька» і є.

Взагалі-то Netflix’s варто замовити сценарій для нового художньо-документального серіалу, де саме пілоти цивільних авіаліній були б головними героями, від яких в результаті залежали б як долі окремих людей, так і цілих країн. Одні з них посадили літак незважаючи на заборону влади і врятували життя Навальному. Інші навпаки піддавшись наказам диктатора, посадили літак і можливо прирекли людину на смертну кару. А скільки ще було історій, де ключовим було рішення пілотів?



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE