Politerno > Україна і світ > “Це шість наших російських губерній”, – пропагандист Кремля Красовський висловився за окупацію Білорусі. ВIДЕО

“Це шість наших російських губерній”, – пропагандист Кремля Красовський висловився за окупацію Білорусі. ВIДЕО

  • 25 Травня, 2021
  • 1538 Переглядів
  • 0

Кремлівський пропагандист Антон Красовський відкрито закликає до окупації Білорусі на російському державному каналі Russia Today.

В прямому ефірі програми “Антоніми” на каналі RT Росія журналіст Антон Красовський висловився про ситуацію, де спецслужби Республіки Білорусь за наказом Олександра Лукашенко провели спецоперацію із захоплення боїнгу 737 компанії “Ryanair”, що летів рейсом Афіни (Греція ) – Вільнюс (Литва), оголошення про терористичну загрозу (бомбу на борту літака) і подальший арешт білоруського опозиціонера, журналіста, в минулому – редактора “Nexta”.

Красовський заявив, що в Білорусі живуть “наші люди” (9 мільйонів росіян), і більшість з них з радістю поставляться до повернення “шести губерній” до складу Росії.

Нагадаємо, 23 травня у національному аеропорту “Мінськ” примусово посадили літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, щоб затримати колишнього редактора опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Білоруссю і закриття повітряного простору Білорусі для авіаперельотів з України та до нашої держави.

Державне телебачення Білорусі опублікувало відеозапис із затриманим у Мінську опозиційним журналістом Романом Протасевичем, який начебто “дає свідчення щодо організації масових заворушень у столиці”. 

Кабінет міністрів прийняв рішення припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією. Саміт Європейського Союзу підтримав рішення заборонити польоти білоруських авіакомпаній на територію ЄС та закликав всіх авіаперевізників уникати прольоту над територією Білорусі. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE