Politerno > Україна і світ > Законопроєкт Зеленського “Про основи національного спротиву” дублює положення вже зареєстрованого у Раді, – Шараскін

Законопроєкт Зеленського “Про основи національного спротиву” дублює положення вже зареєстрованого у Раді, – Шараскін

  • 25 Травня, 2021
  • 561 Переглядів
  • 0

Багато пунктів президентського законопроєкту “Про основи національного спротиву” повторюють положення, які регулюють питання територіальної оборони. Зеленський мав подати законопроєкт як альтернативний до вже зареєстрованого законопроєкту про територіальну оборону, а не окремо.

Про це пише у фейсбуці народний депутат партії “Голос” Андрій Шараскін.

“Сьогодні Володимир Зеленський подав до ВР проєкт Закону України “Про основи національного спротиву” (номер 5557). Закон, в свою чергу, в багатьох пунктах повторює положення, що регулюють питання територіальної оборони. Нагадую, що проект Закону України “Про територіальну оборону України” (номер 4504), поданий мною у співавторстві з низкою народних обранців та профільних фахівців, був зареєстрований ще 16 грудня 2020 року!”, – написав він.

Нардеп підкреслив, що законопроєкт Зеленського, згідно з регламентом парламенту, мав бути зареєстрований упродовж 14 днів після реєстрації законопроєкту про територіальну оборону як альтернативний. Але цього не сталося: проєкт Зеленського подано тільки зараз, згадок про законопроєкт про тероборону в ньому немає.

“Водночас жодних кроків задля розгляду законопроекту профільний Комітет, очолюваний представником президентської фракції, за увесь час не здійснював протягом майже півроку!” – добавил Шараскин.

“З таким же успіхом, можна прийняти законопроект, назвати його – Закон України “Про Основний Закон” і зробити паралельну Конституцію України. Саме тому парламентські процедури є чітко регламентовані і їх потрібно дотримуватися задля убезпечення країни від нормативного колапсу”, – зазначив Шараскін.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE