Politerno > Україна і світ > У США опублікували секретні документи, з яких випливає, що Путін допомагав Трампу на виборах

У США опублікували секретні документи, з яких випливає, що Путін допомагав Трампу на виборах

  • 15 Липня, 2021
  • 598 Переглядів
  • 0

Американське видання The Guardian інформує, що президент РФ Володимир Путін погодив секретну спецоперацію на підтримку кандидата в президенти Дональда Трампа у 2016 році, аби мати вплив на американську політику.

Про це свідчать документи, які має в розпорядженні The Guardian.

Повідомляється, що ці документи були підписані особисто Путіним на закритій нараді Ради безпеки в січні 2016 року, де зібралося вище керівництво країни, в тому числі прем’єр Дмитро Медведєв, глава МЗС Сергій Лавров, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, а також глави зовнішньої розвідки, ФСБ і тд.

На нараді присутні погодилися, що Білий дім Трампа “допоможе забезпечити стратегічні цілі Москви”, а його обрання призведе до соціальних заворушень і ослаблення позицій американського президента і його адміністрації на переговорах. Також Путін розраховував домінувати на будь-яких переговорах між США і Росією, а також “зруйнувати переговорну позицію Білого дому і реалізувати сміливі зовнішньополітичні ініціативи”.

З документа випливає, що Трампа характеризують як “психічно нестабільного, імпульсивного, неврівноваженого з комплексом неповноцінності”, а також що він дотримується консервативних поглядів.

У тексті також згадується, що у Кремля є компромати або потенційні компромати на Трампа після його попередніх неофіційних візитів до Москви.

Нагадаємо, у 2018 році після критики республіканців і демократів президент Дональд Трамп заявляв, що він обмовився і насправді він погоджується із висновками американських спецслужб про ймовірне втручання РФ у президентські вибори 2016 року.

У березні цього року стало відомо, що у доповіді офісу директора Національної розвідки США йшлося, що влада Росії під час президентських виборів 2020 року в США організувала кампанію з «очорнення» кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE