Politerno > Україна і світ > В ОБСЄ назвали нову “гарячу точку” на Донбасі

В ОБСЄ назвали нову “гарячу точку” на Донбасі

  • 22 Липня, 2021
  • 766 Переглядів
  • 0

Після зустрічі ТКГ 21 липня представник ОБСЄ в Україні та групі Хайді Грау констатувала погіршення ситуації з безпеки на сході України.

“Доводиться констатувати, що ситуація з безпекою в останні місяці продовжує погіршуватися: зона навколо ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого перетворюється в гарячу точку. Крім того, СММ продовжує фіксувати збільшення використання важкого озброєння”, – заявила Грау, інформує прес-служба ОБСЄ.

Вона нагадала, що рік тому учасники ТКГ домовилися про заходи щодо посилення режиму припинення вогню і “протягом декількох місяців в результаті цієї домовленості спостерігалася значна стабілізація режиму тиші уздовж лінії зіткнення”.

За її словами, це є доказом того, що всеосяжного припинення вогню можна досягти за умови, що сторони проявлять необхідну політичну волю.

Коментуючи засідання ТКГ, Грау повідомила, що учасники Робочої групи з безпеки зосередили свою увагу на загальних концептуальних темах, проте повторення давно відомих позицій не дозволяє прийняти практичні рішення.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE