Politerno > Україна і світ > Багатовекторність привела Януковича у Москву. Куди вона приведе Зеленського, важко сказати, – нардеп “Батьківщини” Соболєв

Багатовекторність привела Януковича у Москву. Куди вона приведе Зеленського, важко сказати, – нардеп “Батьківщини” Соболєв

  • 24 Липня, 2021
  • 1734 Переглядів
  • 0

Угода США і Німеччини щодо завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2” є провалом української дипломатії.

Про це розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв, коментуючи можливість зміни зовнішньополітичного вектора України.

“Ми бачимо історію із демонстрацією ключових орієнтирів країн, які підписали цю декларацію. Одна з них була гарантом по Будапештському меморандуму. Інша почала відігравати ключову роль після російського нападу на Україну. Це лише початок. Розмови закінчилися. Україна, як жодна інша країна, після Другої світової війни відчула на собі, що таке агресія, мільйони переселенців, біженців, десятки тисяч смертей та поранених. Ми уже дивитимемося тільки на дії, а не лише на слова. Але, на жаль, відбуваються процеси, які свідчать про те, що наша дипломатія на рівні посадових осіб повністю провалилася”, – зазначає Соболєв.

“Із нашою нинішньою владою взагалі дуже важко зрозуміти, куди саме рухається Україна. Фактично те, що ми зараз бачимо – це повернення до багатовекторності часів раннього Януковича. Він шарахався у будь-яку сторону. Ключове, що для нього мало значення – хто дасть грошей. Як жебрак на смітнику, який готовий брати кошти у будь-кого і розраховувати лише на зовнішню допомогу, тому що сам не хоче працювати й не знає, як це робити та як організувати роботу інших. Справджуються найгірші передбачення приходу Зеленського до влади, коли людина не розуміє, як діяти, і взагалі не має ніякого досвіду державного керівництва, не усвідомлює, що таке реально працююча економіка. У таких випадках сподіваються лише на одне: раптом хтось дасть якусь чергову подачку. Тому вони “танцювали на задніх лапках” спочатку перед Міжнародним валютним фондом. Пробували так само поводитися перед Європейським Союзом. Тепер вирішили “танцювати” перед Китаєм. Чим закінчуються такі ігрища із КНР, достатньо подивитися на прикладі цілого ряду країн, в тому числі навіть із ЄС, які шукали дешевих китайських кредитів, а тепер не знають, як виплутатися із цієї “боргової ями”. Я уже не кажу про країни Африки та сусідів КНР”, – акцентував Соболєв.

“Безумовно, із Китаєм потрібно вести торгові відносини, але тільки на взаємовигідних умовах, а не тих, які вам диктує партнер. Оця багатовекторність привела Януковича у Москву до Путіна. Куди вона приведе Зеленського, поки важко сказати. Але складається таке відчуття: якби зараз, перед ним, як перед Януковичем, “помахали морквою” у три мільярди доларів, йому б теж було байдуже, у кого брати ці гроші”, – додав нардеп.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE