Politerno > Україна і світ > Голова Харківської ОДА вела бізнес в окупованому Криму, – розслідування. ВІДЕО

Голова Харківської ОДА вела бізнес в окупованому Криму, – розслідування. ВІДЕО

  • 26 Липня, 2021
  • 599 Переглядів
  • 0

Голова Харківської ОДА Айна Тимчук у 2015 році оформила довіреність на свого чоловіка Андрія Тимчука для продажу її готелю «Асторія» в окупованому Криму, який вона отримала в подарунок від бізнесменів, працюючи заступницею мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це йдеться у розслідуванні харківських журналістів.

В цьому ж розслідувані вже колишній чоловік Айни Тимчук Андрій Тимчук, який очолює місцеву «Укртрансбезпеку», розмовляючи з потенційним покупцем готелю, заявляє що давав хабаря українським силовикам за закриття справи про фінансування тероризму через ведення бізнесу в Криму.

«Я мав збитки. Треба було закривати справу. Загалом я потратив до «полтінніка» (50 тисяч доларів США – ред.)», – говорить він на відеозаписі.

Крім того, Тимчук не визнає Крим українським і називає його спірною територією. Також він висловлює готовність продати готель оточенню голови Чечні Рамзана Кадирова.

Варто відзначити, що це розслідування вже прокоментував Андрій Тимчук. За його словами, готель «Асторія» в Криму дійсно був оформлений на Айну Тимчук ще в 2014 році, коли пара була одружена.

«Це було моє рішення оформити його на дружину, що було зазначено в декларації. З 2015 року ми практично не були сім’єю, в цьому ж році я попросив її оформити довіреність на моє ім’я і інших людей для розпорядження готелем. З цього моменту Айна Тимчук більше не мала ніякого відношення до даної нерухомості. Останнім документом стала дарча на моє ім’я, оформлена під час нашого офіційного розлучення і розділу майна в 2018 році», – зазначив Тимчук.

У той же час журналісти стверджують, що розлчення Тимчуків було фіктивним, так як чоловік неодноразово ставав фігурантом кримінальних справ. За даними журналістів, ексчиновник 58 разів відвідував колишню дружину на її робочому місці.

Айна Тимчук була призначена на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації замість Олексія Кучера 27 листопада 2020 року Володимиром Зеленським.

Її ексчоловік двічі ставав фігурантом розслідувань Bihus.info.

За даними журналістів, він мав очевидний конфлікт інтересів на минулій посаді директора Департаменту екології та природних ресурсів Харківської ОДА, а також приховав майно від НАЗК.

Навесні харківські перевізники звертались до президента через спроби рейдерського захоплення автобусних перевезень в області, вказуючи на Андрія та Айну Тимчуків.

Андрій Тимчук відомий тим, що судився з колишньою губернатокою Харківщини Юлією Світличною через ліквідацію департаменту екології та природних ресурсів ХОДА і своє звільнення з посади. Коли в адміністрацію прийшов Олексій Кучер, він відновив і департамент, і Тимчука.

Восени 2020 року Андрій Тимчук став депутатом Харківської міськради від партії “Слуга народу” (був в партійному списку під номером 4. У 2015 році він намагався зайти до міськради з партією “ЄС”, але не зміг, а в 2010, за даними “ЧЕСНО”, був депутатом Харківської міськради від “Партії регіонів”.

Нагадаємо, 22 липня НАБУ та САП викрили заступника голови Харківської облради та його спільника-адвоката на отриманні хабара у розмірі 1 млн 50 тис. гривень.

24 липня Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання НАБУ і САП щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у хабарництві заступнику голови Харківської облради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE