Politerno > Україна і світ > “Сюрпризів” для суспільства щодо тарифів на електроенергію не буде, РНБО розгляне питання, – Зеленський

“Сюрпризів” для суспільства щодо тарифів на електроенергію не буде, РНБО розгляне питання, – Зеленський

  • 28 Липня, 2021
  • 575 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час засідання РНБО розглянуть питання тарифів на електроенергію, а також назвав фейковою інформацію про зростання з 1 серпня ціни на електроенергію для населення.

Про це він сказав під час форуму “Україна 30. Децентралізація”, відповідаючи на питання журналістів.

 

“Це фейкова інформація що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вищі. Підміняють дуже сильно поняття, тому що десь для якихось підприємств щось зростає, але я би тут не говорив про суспільство. 

Це питання дуже серйозне і незабаром ми проінформуємо суспільство. Я просив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня “сюрпризів” для суспільства не буде”, – підкреслив він, відповідаючи на питання про ймовірне підвищення цін на електроенергію для людей з 1 серпня.

“Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію не підіймались для людей”, – сказав президент.

“Також хотів би, щоб влада на місцях також розуміла, що те, що ми запропонували (річний контракт на газ) в порівнянні зі світовими цінами на газ – я вважаю, що він (річний контракт – ред.) кращий з усіх цін, які сьогодні є в принципі на території всієї Європи.

Я вважаю, що місцева влада також повинна комунікувати, що це вигідно, це правильно”, – додав глава держави.

“Щодо електроенергії. Ми повинні зробити, щоб збільшення цін не було. Моє відношення до цього дуже просте – сьогодні 1,68 грн за КВт-год. Я вважаю, що у нас є низка населення, які не можуть собі дозволити платити навіть 1,68 грн.

І тому РНБО також буде розглядати це питання і розглядати можливість зменшення цін на електроенергію для окремих верств населення”, – підкреслив Зеленський.

Водночас уряд має намір зберегти фіксовану ціну електроенергії для населення в розмірі 1,68 грн/кВт-год ще на місяць – до 1 вересня 2021 року: схвалення такого рішення внесено до порядку денного засідання уряду в середу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE