Politerno > Україна і світ > Тариф на електроенергію буде зростати, мають ухвалити рішення – голова НКРЕКП

Тариф на електроенергію буде зростати, мають ухвалити рішення – голова НКРЕКП

  • 21 Липня, 2021
  • 798 Переглядів
  • 0

Керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк заявив, що немає іншого виходу, крім як вирівнювати поступово тариф на електроенергію для споживачів та промисловості. Незабаром має бути ухвалене рішення щодо механізму.

Про це він розповів в інтерв’ю Економічній правді.

За його словами, обговорюються різні сценарії, але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Водночас, забезпечуватиметься адресна допомога вразливим споживачам.

“Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь”, – заявив Тарасюк.

Він додав, що жоден з можливих сценаріїв, крім приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів і одночасної адресної допомоги споживачам, які цього дійсно потребують, регулятор не може вітати.

Нагадаємо, як заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики Олексій КучеренкоРішення членів НКРЕКП про виплату самим собі премій на суму 4,5 млн грн було прийнято з порушеннями чинного законодавства.

Також Кучеренко заявив, що низка компаній-посередників на ринку електроенергії завдали «Енергоатому» збитків на мільярди гривень, завдяки підтримці з боку тарифного регулятора НКРЕКП.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE