Politerno > Україна і світ > “Укренерго” заперечує запит на аварійну допомогу від РФ і Білорусі – Кучеренко вимагатиме створення ТСК

“Укренерго” заперечує запит на аварійну допомогу від РФ і Білорусі – Кучеренко вимагатиме створення ТСК

  • 17 Липня, 2021
  • 826 Переглядів
  • 0

11 енергоблоків українських ТЕС і ТЕЦ пішли в простій через відсутність палива, ще 10 енергоблоків ТЕС подали заявки на аварійний ремонт. Україна запросила аварійну допомогу від РФ та Білорусі.

Про те, що Україна запросила аварійну допомогу від РФ та Білорусі повідомив народний депутат від “Батьківщини” Олексій Кучеренко на своїй сторінці у фейсбуці та в ефірі телеканалу «Україна 24». 

«Учора звернулися до РАТ «ЄЕС» за аварійною підтримкою, сьогодні – офіційно звернулися до Білорусі брати до 1 ГВт за ціною в десять разів більше, ніж могли б виробити наші станції», – сказав він.

У той же час в НЕК «Укренерго» розповіли агентству «Інтерфакс-Україна», що Україна 15-16 липня не зверталася по аварійну допомогу для об’єднаної енергосистеми (ОЕС) країни від Росії та Білорусі.

Про це свідчать дані диспетчера енергоринку держкомпанії Укренерго.

«Диспетчерський центр «Укренерго» не активував аварійну допомогу в ОЕС України протягом 15-16 липня 2021 року. Також, як відомо, наразі в ОЕС України не відбувається імпорт із країн, які не є членами енергетичного співтовариства», – зазначили в «Укренерго».

У відповідь на заяву «Укренерго» Кучеренко зазначив: «А тепер буду вимагати створення парламентської ТСК стосовно цього злочину. Герус і Тарасюк разом із своїми кураторами з ОП мають відповісти за штучно створену кризу української енергетики».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE