Politerno > Україна і світ > Участь США у “нормандському форматі” не вирішить проблему, – радник Держдепу

Участь США у “нормандському форматі” не вирішить проблему, – радник Держдепу

  • 21 Липня, 2021
  • 611 Переглядів
  • 0

Радник Держдепу США Дерек Шолле вважає, що участь його країни в “нормандському форматі” не допоможе у вирішенні проблем, які створила Росія.

Про це Шолле заявив в інтерв’ю “РБК-Україна” в Києві.

“На даний момент, я вважаю, участь США у нормандському форматі, – це, напевно, не те, що допоможе вирішити проблему. Проблема – це Росія, Росія – це агресор, той, хто створює проблеми.

Ми дуже хочемо підтримати процес, у якому ми можемо врегулювати ці розбіжності, і змусити Росію припинити те, що вона робить. Президент Байден чітко доніс це до Путіна на їхній зустрічі в Женеві місяць тому”, – зазначив дипломат.

Шолле наголосив, що “це буде темою швидкої зустрічі президентів (Джозефа Байдена і Володимира Зеленського – ред.): прокласти шлях вперед до спільної роботи над зниженням напруженості і надати Україні підтримку, яка їй потрібна, щоб захистити себе”.

На запитання, чи бачить він шанси домогтися великого прогресу в переговорах щодо Донбасу цього року, Шолле відповів: “Я дипломат, тому я маю залишатися оптимістом, завжди сподіватися на успіх і працювати над досягненням цього успіху. Але треба залишатися реалістами щодо викликів, і дуже важливо, що ми залишаємося єдині, і що США роблять що можуть, щоб підтримати Україну”.

Як відомо, президент Зеленський сподівався залучити США до переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України, спровокованого і підтримуваного Росією.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE