Politerno > Україна і світ > Зеленського чекають у Білому домі 30 серпня

Зеленського чекають у Білому домі 30 серпня

  • 21 Липня, 2021
  • 651 Переглядів
  • 0

У Білому домі повідомили, що президент США Джо Байден чекає президента України Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Про це повідомила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

“Президент Байден з нетерпінням чекає можливості вітати президента України Володимира Зеленського в Білому будинку 30 серпня 2021 року.

Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі та у Криму, нашу тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки та нашу підтримку зусиль президента Зеленського у боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях”, – зазначила Псакі.

Нагадаємо, як повідомило днями видання ZN.UA, візит Володимира Зеленського до США відбудеться не у липні, а в серпні. У Зеленського цю інформацію спростували.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що рішення щодо “Північного потоку – 2” не може прийматися за спиною у тих, кому цей проект загрожує. ситуація із “Північним потоком – 2” проясниться після зустрічі Байдена і Зеленського.

Раніше аналітичне видання Politico опублікувало ввечері у вівторок матеріал під назвою «США схиляє Україну мовчати щодо російського газопроводу». Автори – репортерка Politico Бетсі Вудраф Свон, репортер Vox у Білому Домі Алекс Ворд та репортер Politico у Конгресі Ендрю Десідеріо.

Посилаючись на чотри власних джерела, Politico пише, що у розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу «Північного потоку-2» адміністрація Джо Байдена просить Україну мовчати про свою незгоду. «І Україна не в захваті», – додають журналісти.

Радник Держдепу США Дерек Шолле вважає, що участь його країни в “нормандському форматі” не допоможе у вирішенні проблем, які створила Росія.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE