Politerno > Україна і світ > В ОП все ще надіються, що ситуація із “Північним потоком – 2” проясниться після зустрічі Байдена і Зеленського

В ОП все ще надіються, що ситуація із “Північним потоком – 2” проясниться після зустрічі Байдена і Зеленського

  • 21 Липня, 2021
  • 547 Переглядів
  • 0

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що рішення щодо “Північного потоку – 2” не може прийматися за спиною у тих, кому цей проект загрожує.

Подоляк прокоментував Радіо Свобода матеріал американського видання Politico, в якому чотири наближені до переговорів джерела повідомляють, що адміністрація США закликала Україну утриматися від критики «Північного потоку-2».

В Офісі президента «не розглядають цю історію як чорно-білу», адже Росія вкладає чималі ресурси в просування свого бачення ситуації, каже Подоляк. Для цього Кремль «професійно пропагандистськи та лобістськи тисне на різні еліти в різних країнах», додає радник керівника Офісу президента.

«Тим не менше, Україна отримує різні сигнали на різних рівнях, і також на різних рівнях продовжується робота для того, щоб не допустити реалізації «Північного потоку-2» в тому вигляді, як розраховують у керівництві Росії. Ця історія загалом не тільки про Україну, але й про Польщу, Литву, Словаччину та Європу в цілому. І не тільки про політику та дипломатію, але й про юриспруденцію. І не тільки ми цим займаємось – Росія вкладається зі свого боку кулуарно у те, щоб досягти своїх цілей», – каже Подоляк.

Ситуація ще у розвитку, адже «не можуть двоє за спинами усіх відповісти на всі питання, які стосуються усіх», говорить радник керівника Офісу президента. Прояснити цю ситуацію повністю можна тільки під час візиту президента України до Вашингтона, який має відбутися найближчим часом, резюмує Подоляк.

Нагадаємо, аналітичне видання Politico опублікувало ввечері у вівторок матеріал під назвою «США схиляє Україну мовчати щодо російського газопроводу». Автори – репортерка Politico Бетсі Вудраф Свон, репортер Vox у Білому Домі Алекс Ворд та репортер Politico у Конгресі Ендрю Десідеріо.

Посилаючись на чотри власних джерела, Politico пише, що у розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу «Північного потоку-2» адміністрація Джо Байдена просить Україну мовчати про свою незгоду. «І Україна не в захваті», – додають журналісти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE