Politerno > Україна і світ > Стали відомі подробиці угоди між США і Німеччиною щодо “Північного потоку – 2”

Стали відомі подробиці угоди між США і Німеччиною щодо “Північного потоку – 2”

  • 21 Липня, 2021
  • 703 Переглядів
  • 0
Півнчний потік - 2

США і Німеччина домовилися про угоду щодо будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

Очікується, що сторони оголосять про досягнення домовленості вже сьогодні. Німеччина нібито візьме на себе зобов’язання допомагати Україні з питань енергетичних проектів і дипломатії, а адміністрація президента США Джо Байдена перегляне свою позицію протистояння проекту газопроводу, повідомляє The Wall Street Journal.

«США і Німеччина досягли угоди, що дозволяє завершити будівництво спірного російського газопроводу», – пише видання.

США і Німеччина можуть застосувати нові санкції та інші заходи щодо Російської Федерації. Обмеження можуть бути застосовані, якщо Москва використовує газопровід «Північний потік – 2» в якості зброї проти України.

Документ передбачає, що Німеччина повинна вжити заходів, якщо РФ буде використовувати «Північний потік – 2» для тиску на Україну або посилить агресію по відношенню до Києва.

Крім того, Берлін повинен закликати ЄС до кроків у відповідь, в тому числі до санкцій на експорт російських енергоносіїв.

Нагадаємо, аналітичне видання Politico опублікувало ввечері у вівторок матеріал під назвою «США схиляє Україну мовчати щодо російського газопроводу». Автори – репортерка Politico Бетсі Вудраф Свон, репортер Vox у Білому Домі Алекс Ворд та репортер Politico у Конгресі Ендрю Десідеріо.

Посилаючись на чотри власних джерела, Politico пише, що у розпал напружених переговорів з Берліном щодо суперечливого трубопроводу «Північного потоку-2» адміністрація Джо Байдена просить Україну мовчати про свою незгоду. «І Україна не в захваті», – додають журналісти.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що рішення щодо “Північного потоку – 2” не може прийматися за спиною у тих, кому цей проект загрожує.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE