Politerno > Україна і світ > Зеленський змінив керівництво Генштабу ЗСУ, ДШВ, ООС та призначив заступника голови СЗР

Зеленський змінив керівництво Генштабу ЗСУ, ДШВ, ООС та призначив заступника голови СЗР

  • 28 Липня, 2021
  • 1361 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вирішив змінити керівників Генштабу ЗСУ, Десантно-штурмових військ ЗСУ та об’єднаних сил. Відповідно, з посад звільнені Сергій Корнійчук, Євген Мойсюк та Володимир Кравченко.

Про це інформує пресслужба президента.

Сергій Шаптала призначений начальником Генерального штабу ЗСУ, Олександр Павлюк – командувачем операції Об’єднаних сил.

Президент акцентує увагу командирів усіх рівнів у Збройних Силах, керівників у сфері оборони та в секторі безпеки на необхідності активізувати виконання завдань, спрямованих на забезпечення модернізації нашої армії та стовідсоткової підготовки військовослужбовців до захисту України в умовах сучасної війни.

“Зараз у світі відбувається стрімка трансформація сил і засобів для ведення війни. Наші військові мають бути готові до максимально ефективного виконання завдань у будь-яких умовах”, – зазначив Зеленський.

Президент наголошує на тому, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки.

“Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних Сил загалом”, – резюмував Зеленський.

Також своїм указом президент Володимир Зеленський призначив Олега Сінайка заступником голови Служби зовнішньої розвідки України.

“Призначити Сінайка Олега Олександровича заступником голови Служби зовнішньої розвідки України”, – сказано в документі.

Нагадаємо, 23 липня Зеленський звільнив Валерія Кондратюка з посади голови Служби зовнішньої розвідки України та призначив на його місце Олександра Литвиненка.

Також звільнено з посади головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака. На його місце призначений Валерій Залужний, командувач оперативного командування “Північ”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE