Politerno > Україна і світ > “Могли б шантажувати світ”, – Арахамія про відмову від ядерного статусу

“Могли б шантажувати світ”, – Арахамія про відмову від ядерного статусу

  • 29 Липня, 2021
  • 651 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” у парламенті Давид Арахамія заявив, що Україна могла б “шантажувати весь світ”, якби зберегла ядерний потенціал, а підписання Будапештського меморандуму стало її “фатальною помилкою”.

Про це Арахамія в ефірі програми “Хард із Влащенко” на телеканалі “Україна 24” у відповідь на запитання, якими були основні стратегічні помилки президентів України.

“У Кравчука, мені здається, фатальна помилка – позбутися ядерної зброї після підписання нічого не значущого меморандуму (Будапештського – ред.). У принципі, ми сьогодні всі успадковуємо цю велику помилку. Всіма іншими помилками всіх інших президентів можна просто знехтувати.

Якби ми були ядерною державою, з нами б усі розмовляли б по-іншому, домовлялися б по-іншому. Якщо навіть на це йти, то йти треба було зовсім по-іншому”.

“Слуга народу” зізнався, що не знає обставин підписання меморандуму – і зараз “легко розмірковувати, через стільки років”.

“Але, мені здається, в той час потрібно було проявити наполегливість і хоча б інші документи (підписувати – ред.). Навіть якщо б не могли обслуговувати (ядерне озброєння – ред.), ми могли б скоротитися, але все одно залишити ядерний потенціал”, – сказав Арахамія.

“Ми могли б шантажувати весь світ, і нам би давали гроші на обслуговування, як зараз це відбувається в багатьох інших країнах”, – вважає нардеп.

Нагадаємо, керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков восени може знову увійти до складу Кабміну.

Нещодавно Арахамія повідомив, що новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зникне з інформаційного поля на місяць і займеться розділенням Міністерства внутрішніх справ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE