Politerno > Україна і світ > Лубківський про заяви Арахамії щодо візиту Зеленського до США: Хлопці, може, не варто їхати на таких нервах? Своїм нинішнім криком ви не виправите свою бездіяльність попередніх років

Лубківський про заяви Арахамії щодо візиту Зеленського до США: Хлопці, може, не варто їхати на таких нервах? Своїм нинішнім криком ви не виправите свою бездіяльність попередніх років

  • 29 Липня, 2021
  • 490 Переглядів
  • 0
Данило Лубківський

Хаотичні заяви представників української влади щодо майбутнього візиту президента Зеленського до США свідчать про дуже нездоровий характер всередині цього процесу. Фахівець не радить українській делегації в такому стані і з таким настроєм відвідувати Вашингтон.

Про це розповів український дипломат, директор Київського безпекового форуму Данило Лубківський.

“Арахамія погрожує, що Зеленський буде розмовляти з Байденом на підвищених тонах. До цих слів не можна поставитися легковажно. Це знакові слова одного з лідерів партії “Слуга Народу”, керівника фракції у Верховній Раді. Погрози крику в Білому домі варто всерйоз оцінити разом із заявами про розворот до Китаю і жалем за здачею ядерної зброї, щоб шантажувати всіх“, – розповів дипломат.

“Отже, перед нами складна клінічна картина героїко-панічних настроїв в команді Володимира Зеленського напередодні візиту до Сполучених Штатів. Від влади цей візит коментує вже скоро десять людей, переважно неграмотних і непідготовлених. Ще ніколи досі я не спостерігав такого карнавалу екзальтованих реакцій”, – акцентував Лубківський.

“Як підказує досвід, це все свідчить про дуже нездоровий характер всередині процесу. Хлопці, а може не варто їхати на таких нервах? Своїм теперішнім криком ви не виправите свою бездіяльність попередніх років і провал “Північного потоку-2″. Не лякайте себе собою” , – застеріг він.

“І ще одне. Чи може хто-небудь в країні вплинути на Президента, щоб зупинити цей словесний потік доморощених геополітиків? Цими заявами вони саме його упосліджують. Й принижують всю зовнішньополітичну службу, якій, судячи по всьому, відведено за цієї влади роль мовчазного статиста”, – резюмував Лубківський.

Нагадаємо, 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Спікер парламенту Дмитро Разумков висловив глибоку стурбованість у зв’язку з угодою США та Німеччини про введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2”, який Росія використовує як інструмент гібридної війни. Цей проєкт несе пряму загрозу енергетичній безпеці не тільки України, але і всієї Європи.

Як зазначає американське видання Axios, у США не задоволені угодою між США і Німеччиною щодо газопроводу “Північний потік-2”, – ні республіканці, ні демократи.

В МЗС заявили,що Україна не долучалася до переговорів та погодження пакету домовленостей між США та Німеччиною щодо “Північного потоку-2”.

Заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що за прогнозами, потреба в газі буде тільки збільшуватися. Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Україні необхідно надати План дій щодо членства в НАТО в обмін на завершення будівництва “Північного потоку-2”.

Згодом Міністерство закордонних справ Німеччини назвало мінські угоди незамінною основою для довгострокового врегулювання конфлікту на Донбасі. Відомство також закликало Україну імплементувати в своє законодавство “формулу Штайнмайера”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE