Politerno > Україна і світ > МЗС заперечує участь у погодженні домовленостей США та Німеччини щодо “Північного потоку-2”

МЗС заперечує участь у погодженні домовленостей США та Німеччини щодо “Північного потоку-2”

  • 22 Липня, 2021
  • 522 Переглядів
  • 0

Україна не долучалася до переговорів та погодження пакету домовленостей між США та Німеччиною щодо “Північного потоку-2”.

Про це в коментарі “Європейській правді” заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Українська сторона не долучалася до переговорів та погодження пакету домовленостей США та Німеччини” – сказав він.

Така заява прозвучала після слів представника Держдепу про те, що Вашингтон активно консультувався з Києвом при підготовці угоди з Берліном щодо трубопроводу “Північний потік-2” і включив запропоновані українською стороною ідеї в текст угоди.

“Водночас, ми продовжуємо діалог із усіма нашими партнерами щодо бачення шляхів зменшення ключових енергетичних загроз з боку РФ та посилення енергетичної стійкості України та Центральної Європи загалом” – сказав Ніколенко.

“Немає сумнівів, що єдиним вигодонабувачем кризи в нашому регіоні є Росія. Відповідно ми вважаємо, що США та Німеччина мають відповідально поставитися до нейтралізації загроз Північного потоку – 2” – наголосив він.

 21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”, опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Спікер парламенту Дмитро Разумков висловив глибоку стурбованість у зв’язку з угодою США та Німеччини про введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2”, який Росія використовує як інструмент гібридної війни. Цей проєкт несе пряму загрозу енергетичній безпеці не тільки України, але і всієї Європи.

Як зазначає американське видання Axios, у США не задоволені угодою між США і Німеччиною щодо газопроводу “Північний потік-2”, – ні республіканці, ні демократи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE