Politerno > Україна і світ > Главу Білоруського дому знайшли повішеним – у БДУ заявили, що за ним стежили і поліція про це знала

Главу Білоруського дому знайшли повішеним – у БДУ заявили, що за ним стежили і поліція про це знала

  • 3 Серпня, 2021
  • 654 Переглядів
  • 0

Голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова знайшли повішеним у столичному парку.

“Громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві, знайшли повішеним сьогодні (3 серпня – ред.) в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання”, – повідомила поліція Києва

З місця події вилучили мобільний телефон і особисті речі Шишова.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 115 ККУ (умисне вбивство).

У поліції підкреслили, що будуть перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид. 

Зазначається, що повну картину подій встановлять після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи “Безпечне місто”, проведення експертиз і слідчих експериментів. 

Поліція Києва просить усіх, хто знав Шишова, надати інформацію про останні тижні його життя – його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. 

Білоруський дім в Україні заявляє, що за його главою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили, і що поліція про це знала.

“За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Республіці Білорусь про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації.

Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакууму”, – зазначили в БДУ.

У БДУ переконані, що смерть Шишова – це “спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса”, і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Довідково: Шишов стояв біля витоків створення Білоруського дому в Україні і був главою цієї організації.

Він був змушений переїхати в Україну восени 2020 року – після виходу на гомельські протести в серпні і подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі.

У БДУ підкреслили, що в цій організації Шишов “брався абсолютно за всі сфери діяльності”: допомога білорусам, які переїхали, проведення акцій проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам, формування діаспори в Україні.

Нагадаємо, голова Білоруського дому Віталій Шишов вранці 2 серпня вийшов з дому на пробіжку і пропав.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE