Politerno > Україна і світ > ОГП відпустив Рудьковського на лікування у Відень, але він у Монако

ОГП відпустив Рудьковського на лікування у Відень, але він у Монако

  • 11 Серпня, 2021
  • 544 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора надав дозвіл підозрюваному у справі про викраденні нардепа Семінського, ексміністру транспорту Миколі Рудьковському, з 4 серпня проходити медичне обстеження у Відні. Проте 11 серпня з’явилася інформація про його перебування у Монако.

Про це ЕП повідомив один із обізнаних співрозмовників у справі, відповідь ОГП на клопотання Рудьковського у розпорядженні редакції, екснардеп Сергій Лещенко у Telegram.

Згідно відповіді Офісу генпрокурора на клопотання Рудьковського “сторона обвинувачення не заперечує проти проходження у період з 03.08.2021 по 21.08.2021 на території м. Відень, Австрія, обстеження і лікування відповідно до поставленого діагнозу”.

У зв’язку з цим ОГП видало дозвіл Рудьковському на виїзд виключно до Відня і виключно з метою отримання медичної допомоги.

Крім того, у разі порушення умов, сторона обвинувачення матиме підстави для клопотання щодо зміни запобіжного заходу, додали у прокуратурі.

Однак, за даними співрозмовника, Рудьковський наразі знаходиться у Монако. Згодом екснардеп Сергій Лещенко також опублікував інформацію про перебування там обвинуваченого з посиланням на одного з депутатів.

На фото можна роздивитися логотип M-C на підлозі, який відповідає логотипу готеля Monte Carlo Bay.

ЕП наразі не отримала коментаря Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, нардеп від “Слуги народу” Олег Семінський інсценував власне викрадення задля уникнення проблем з податковими органами у період роботи головою правління приватної компанії “Нафтогазвидобування”. Про це йдеться в матеріалах кримінальної справи про ще одне можливе викрадення Семінського, а також є позицією прокурора у цій справі.

Раніше були опубліковано записи розмов Семінського та Андрія Мельника, якого називають “кримінальним авторитетом” і якого якраз звинувачують у викраденні екс-директора”Нафтогазвидобування”. На записах Семінський і Мельник обговорюють відбирання акцій “Нафтогазвидобування” у родини Рудьковського та їх перерозподіл.

Семінський готовий був витратити до 7 мільйонів доларів на отримання мандата.

Перед цим ексміністру транспорту та зв’язку Миколі Рудьковському, який повернувся до України, в аеропорту вручили підозру в резонансному викраденні керівника компанії “Нафтогазвидобування”, чинного нардепа від “Слуги народу” Олега Семінського.

25 лютого СБУ та ОГП розкрили резонансне викрадення у 2012 році Семінського.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу Печерського райсуду Києва від 24 травня 2021 року, якою застосовано щодо підозрюваного Р. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у визначений час доби до 22 липня 2021 року включно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE