Politerno > Україна і світ > Тарифи вантажних перевезень підвищать – найбільше постраждає бізнес Ахметова

Тарифи вантажних перевезень підвищать – найбільше постраждає бізнес Ахметова

  • 11 Серпня, 2021
  • 473 Переглядів
  • 0

Держрегуляторна служба схвалила підвищення тарифів на вантажні перевезення Укрзалізниці у два етапи, що у 2021 році принесе їй 10 млрд грн. Найбільше зміни вплинуть на “Метінвест” Ріната Ахметова.

Про це повідомив член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко.

Раніше відповідні зміни погодили Мінфін і Мінекономіки. Наразі залишилося лише зареєструвати наказ у Мін’юсті. 

Лещенко зауважив, що найбільше підвищення торкнеться олігарха Ріната Ахметова: 3,2 млрд грн для “Метінвесту” і 1 млрд грн для ДТЕК. Так, на перевезення залізної руди тариф зросте з 1 вересня 2021 року на 8%, з 1 січня 2022 року на 20,4%.

На перевезення агропродукції з 1 вересня 2021 року на 8%, а з 1 січня 2022 року – на 6%. Також збільшується тариф на порожній пробіг.

Раніше ексочільник залізниці Іван Юрик зазначав, що за зміни тарифів з 1 вересня Укрзалізниця до кінця року зможе отримати додаткові доходи в сумі 1,783 млрд грн і близько 10 млрд грн — у наступному році. 

За словами Лещенка наглядова рада УЗ ще рік тому виступила з ініціативою зміни тарифів, коли ціни на залізну руду лише почали зростати. Проте рішення блокувалося лобістами на рівні Держрегуляторної служби. 

У січні 2021 року наглядова рада доручила ексочільнику УЗ Володимиру Жмаку знову запустити процес підвищення тарифів для вантажних перевезень, проте він зміни не підтримав. Жмак заявляв, що вантажні тарифи не є основною причиною збитків УЗ, а тому у 2021 році вартість перевезень вантажів не зросте.

У той же час сьогодні стало відомо, що Кабінет міністрів призначив в. о. голови правління “Укрзалізниці” Олександра Камишіна, який 7 років працював менеджером з інвестицій в холдингу SCM Ріната Ахметова.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE