Politerno > Україна і світ > ГПУ поверне САП подання на двох нардепів

ГПУ поверне САП подання на двох нардепів

  • 13 Березня, 2019
  • 1280 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокуратура поверне до САП подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратовського (РП Олега Ляшка) і Дениса Дзензерського (НФ).

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає “Укрінформ“.

“Зараз подання САП вивчаються нашим юридичним департаментом. Думаю, що вони будуть повернуті назад для доопрацювання”, – сказав він.

Луценко заявляє, що у поданнях потрібно виправити деякі неточності. Крім того, за його словами, направлення подань до парламенту у час розгляду законопроекту “Про мову” означає фактичне їхнє “поховання”.

“Верховна Рада збирається розглядати мовний закон, у якому є 2500 поправок. Наразі розглянуто лише 43, тому подання просто згорять. Передача подання у Верховну Раду без шансів його розгляду протягом 14 днів означає фактичне знищення цього подання. Повторно вносити подання заборонено”, – зазначив Луценко.

Він пообіцяв внести подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Скуратовського і Дзензерського, коли парламент “матиме шанс на їх розгляд”.

Як повідомлялось, Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від “Народного фронту” Дениса Дзензерського.

Денис Дзензерський не задекларував за 2015 та 2016 роки відомості про наявність фінансових зобов’язань у загальній сумі понад 4 млрд грн. Це – кошти, які стягуються з нього на підставі судових рішень, що набрали законної сили. Сам нардеп стверджує, що не мав їх декларувати.

У липні минулого року прокурор САП Мусіяка закрив кримінальне провадження за фактом внесення заздалегідь недостовірних відомостей до декларації Дзензерським.

В листопаді 2017 року подання на притягнення до відповідальності народного депутата, члена фракції “Народного фронту” Дениса Дзензерського генпрокуратура повернула на доопрацювання до САП.

У жовтні цього року стало відомо, що компанія Westa, яка пов’язана з депутатом “Народного фронту” Денисом Дзензерським, винна банкам, які ліквідує Фонд гарантування, більше півмільярда гривень.

А у грудні 2018 року ми повідомляли, що один із народних депутатів (Дзендзерський) не вніс до декларації інформацію про зобов’язання щодо поруки за кредитами, загальна заборгованість за якими становить понад 280 мільйонів доларів.

Нардеп від “Радикальної партії Олега Ляшка” Сергій Скуратовський протягом двох років не декларував мальтійську компанію і яхту, яку згодом переписав на помічницю.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE