Politerno > Україна і світ > Мельник сидить на контрабандних потоках, “смотрящим” є Гмирін, гроші заносяться в ОП, – ЗМІ

Мельник сидить на контрабандних потоках, “смотрящим” є Гмирін, гроші заносяться в ОП, – ЗМІ

  • 13 Серпня, 2021
  • 1232 Переглядів
  • 0

Перемога у конкурсі на пост глави БЕБ Вадима Мельника за підтримки помічника Зеленського Сергія Шефіра та Андрія Гмиріна стає очевидною.

Про це пише видання “Хвиля”.

У 2013 році нинішній глава ДФС Вадим Мельник працював разом з Андрієм Гмиріним у Міндоходів і зборів, яке очолював ексміністр-утікач Олександр Клименко. Мельник тоді займав посаду начальника управління фінозслідувань головного слідчого управління Міндоходів, а Гмирін очолював відділ в ГУ СБ.

“Фактично фіскальною службою зараз керує не Мельник, а смотрящий Андрій Гмирін, який працював у Міндоходів при Януковичі. Він повністю орієнтований на Сергія Шефіра (перший помічник президента України Зеленського. – Ред.), а також на Андрія Єрмака (глава Офісу Президента. – ред.). Тобто – Гмирін входить до близького кола президента”, – повідомило джерело видання.

Зазначається, що потрапити в близьке оточення Зеленського Гмиріну вдалося завдяки родинним зв’язкам. Справа в тому, що дитина його рідної сестри ходить в одну школу з дітьми Зеленського.

“Є така контора “Агро Газ Трейдинг”, яка займалася “давальницькими схемами” на Одеському припортовому заводі. Керує цією конторою Володимир Колот, який є партнером Гмиріна і одружений з його рідною сестрою. А дитина Колота ходить у ту ж школу на Новопечерських Липках, куди і діти Зеленського. Коли Зеленський став президентом, через Колота і сімейні контакти Гмирін потрапив в оточення президента. Тоді він познайомився з Шефіром та Андрієм Єрмаком, представившись великим експертом з будь-якого податкового “схематозу”. Андрій Богдан (колишній керівник Офісу Президента. – Ред. ), коли він ще був на посаді, розповідав, що саме Шефір привів Гмиріна в Офіс Президента”, – розповіло джерело.

За тим, щоб інтереси Гмиріна враховувалися в роботі ДФС, за словами співрозмовника “Хвилі”, стежить начальник ГУ по боротьбі з фінансовими злочинами Володимир Ткаченко, який, до слова, також подавався на посаду глави БЕБ, але вже в другому турі вибув з конкурсу.

“У ДФС систематично отримують гроші зі списку контрафактного виробництва, контрабандних сигарет і спирту – тобто, саме сидять на потоках. Головним оператором цього процесу є Гмирін, гроші заносяться в Офіс Президента, а оператором схем в інтересах Гмиріна є Володимир Ткаченко”, – додав джерело видання.

Зазначається, що очевидним прогнозом для закінчення конкурсу на пост глави БЕБ залишається перемога Мельника – за підтримки Шефіра і Гмиріна.

Нагадаємо, 21 грудня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів призначив без конкурсу Вадима Мельника головою Державної фіскальної служби шляхом укладення з ним контракту про проходження держслужби на період дії карантину.

9 серпня на засіданні Комісії з конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки було визначено шортліст з 12 кандидатів. За підсумками тестування, після співбесіди та ситуаційних завдань трьох із них подадуть на розгляд прем’єр-міністру.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE