Politerno > Україна і світ > Слова Зеленського про патріотизм – дешеве базікання: “Нацкорпус” провів акції “Зупинимо капітуляцію”. Фото – Відео

Слова Зеленського про патріотизм – дешеве базікання: “Нацкорпус” провів акції “Зупинимо капітуляцію”. Фото – Відео

  • 14 Серпня, 2021
  • 1899 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 14 серпня, під Офісом Президента та біля помешкання Зеленського відбулася акція “Зупинимо капітуляцію” за участю представників Нацкорпусу.

За його інформацією, сутички мітингувальників з правоохоронцями почалися після того, як колону Нацкорпусу попередили про необхідність пройти перевірку.

 

За інформацією глави департаменту комунікацій МВС Артема Шевченка, активісти Нацкорпусу не захотіли пройти перевірку на небезпечні предмети.

Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький під час акції на Банковій заявив, що инна влада переслідує ветеранів, щоб вони не протестували проти впровадження вимог Заходу. На думку Нацкорпусу, для України це стане капітуляцією.

За його словами, заяви президента Володимира Зеленського про патріотизм є всього лише “базіканням”, а на самого главу держави зараз йде потужний тиск з боку Заходу.

“Вони вимагають імплементації формули Штайнмаєра, проведення референдуму і виборів на окупованих територіях, вимагають дати воду до Криму … Для цього потрібно притиснути тих, хто буде протистояти”, – зазначив Білецький, додавши, що всіх переслідуваних владою ветеранів вони звільнять.

“Людина  визначається не своїм базіканням,  не зйомками в дешевих серіалах, а всіма вчинками, які вона робила за все життя …” – додав він. При цьому він звинуватив Зеленського і його оточення в низці моральних проступків.

Згодом учасники акції протесту “Зупинимо капітуляцію! прийшли до будинку в Києві, де раніше проживав президент Володимир Зеленський.

Учасників акції було щонайбільше 100 осіб. Вони попрямували від Банкової.

Учасників акції щонайбільше 100 осіб. Вони прямували від Банкової.



Ветерани закликали президента припинити репресії проти тих, хто захищав країну на фронті, та відмовитися від капітуляційних домовленостей із ворогом щодо окупованих територій та подачі води в Крим, заявляє Нацкорпус. 



Під будинком у присутності співробітників правоохоронних органів протестувальники палили фаєри. Місце подій було повністю задимлено. Рух на вулиці не перекривали, крім в’їзду в будинок.

Багато хто з учасників протесту одягнуті в балаклавах.

Після 16-ї години акція “Нацкорпусу” завершилася: протестувальники почали розходитися з-під будинку, де була квартира Зеленського, в бік метро “Арсенальна”.

Унаслідок сутичок між активістами Нацкорпусу і правоохоронцями під Офісом Президента в Києві постраждали 7 поліцейських.

Про це глава Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук”.

“Унаслідок сутичок 7 поліцейських дістали опіки очей, кілька нацгвардійців зазнали травм”, – зазначив Шевченко.

За його словами, зараз ситуація спокійна.

“МВС України закликає всіх учасників акції дотримуватися порядку, протестувати мирно і зазначає: кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів – може бути вільно пропущений на площу перед ОПУ”, – підсумував Шевченко.

Нагадаємо, 5 серпня у Харкові СБУ провела обшуки та арешти у кількох представників Азовського руху. Їм висунули обвинувачення у створенні злочинної організації та обрали запобіжний захід у вигляді триманні під вартою.

Після 16 годин розгляду справи проти представників Нацкорпусу, Шевченківський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці для всіх сімох затриманих, яких звинувачують у створенні злочинного угрупування.

“Національний корпус” анонсував масові протести через арешти побратимів.

“Правий сектор” звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогами не піддаватися міжнародному тиску. Націоналісти закликали президента відмовитися від реалізації плану Штайнмаєра, не проводити референдумів про особливий статус Донбасу і не влаштовувати псевдовибори на окупованій території.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE