Politerno > Україна і світ > На місці масових поховань учасників Української революції у Маріїнському парку встановили сцену. ФОТО

На місці масових поховань учасників Української революції у Маріїнському парку встановили сцену. ФОТО

  • 18 Серпня, 2021
  • 923 Переглядів
  • 0

У Маріїнському парку в Києві почали монтувати сцену на місці масових поховань учасників Жовтневого та Січневого повстання. Це поховання перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів.

“Цікаво, чи виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену? Проблема навіть не у формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи відбувалися прямо на братському похованні учасників революції 1917-1921 років. Це поховання знаходиться в реєстрі нерухомих пам’яток”, – написав він у Фейсбуці і опублікував фото.

Прокопів зазначив, що це поховання перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток.

“Зверніть увагу на фото – сцена стоїть просто таки на пам’ятному знаку. Не хочеться моралізувати, але хіба не можна було встановити сцену в іншому місці?”, – прокоментував він знімки.

Конструкції сцени охоплюють зруйнований під час подій Євромайдану пам’ятник на братській могилі учасників Жовтневого збройного повстання 1917 року, пише lb.ua.

У листопаді 1917 року на цьому місці поховали учасників повстання-робітників заводу “Арсенал” і солдатів, які воювали з військами штабу Київського військового округу. При цьому історики припускають, що на цьому місці ховали не тільки більшовиків, а взагалі всіх, хто поліг в боях 1917 року. Братські могили створювалися на місці Маріїнського парку і після подій 1917 року. У 1949 році радянська влада відкрила на цьому місці пам’ятник, присвячений тим, хто під час Жовтневого повстання загинув за владу “рад”. Пам’ятник мав вигляд виконаної з червоного граніту урни. Його зруйнували приблизно в 20-х числах лютого 2014 року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE