Politerno > Україна і світ > Із застінків СІЗО ув’язнені вкрали 18 млн грн з банківських карток. ВІДЕО – ФОТО

Із застінків СІЗО ув’язнені вкрали 18 млн грн з банківських карток. ВІДЕО – ФОТО

  • 19 Серпня, 2021
  • 1208 Переглядів
  • 0

Перебуваючи у СІЗО, злочинці створили підроблену сторінку торгового онлайн-майданчика, отримували від покупців реквізити банківських карток і викрадали з них гроші.

Про це повідомляє департамент кіберполіції Національної поліції України.

Схему організував 20-річний чоловік, який перебуває в СІЗО. Допомагали йому співкамерники.

“Фігуранти реєструвалися на торговельному онлайн-майданчику. Для здійснення платежу або для продажу товару зловмисники надавали потерпілим посилання на фішингову сторінку заповнення реквізитів банківської карти. Інші члени групи за допомогою різноманітних платіжних систем оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки. За оперативними даними, сума збитків сягає 18 мільйонів гривень”, – сказано в повідомленні.

“Я отримував гроші, створюючи підроблені посилання сайту. Люди переходили на них, вводили дані картки і скидали гроші …”, – розповів поліцейським на камеру один з учасників схеми.

Гроші крали не тільки в українців. Група діяла і на іноземних інтернет-майданчиках, а середовище потерпілих – громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.

Підозри в шахрайстві і створенні злочинної організації пред’явили 9 людям. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE