Politerno > Україна і світ > Путін перед приїздом Меркель наскаржився на Київ Макрону

Путін перед приїздом Меркель наскаржився на Київ Макрону

  • 20 Серпня, 2021
  • 569 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін напередодні приїзду в Москву канцлерки Німеччини Ангели Меркель говорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макроном. Президенти обговорили і Донбас.

Про це йдеться на сайті Кремля.

“Проведено обмін думками з проблематики врегулювання внутрішньоукраїнської кризи (Кремль традиційно відкидає свою причетність до конфлікту – ред.). Висловлено занепокоєння в зв’язку з напруженістю на південному сході України.

Володимир Путін звернув увагу на деструктивні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення, а також тиражує провокаційні законодавчі ініціативи, прямо суперечать Мінським угодами.

Підкреслено необхідність реалізації київською владою всіх раніше досягнутих домовленостей, перш за все – мінського “Комплексу заходів” 2015 року як безальтернативної основи врегулювання. У зв’язку з цим підтверджено налаштованість на координацію зусиль Росії та Франції у “нормандському форматі”, – йдеться у повідомленні.

Президенти РФ і Франції обговорили ситуацію в Афганістані після приходу до влади Руху талібів і готовність сприяти встановленню в Афганістані миру і стабільності в рамках РБ ООН і “Групи двадцяти” .

На прохання Макрона Путін інформував колегу про хід реалізації тристоронніх заяв щодо Нагірного Карабаху від 9 листопада 2020 року та 11 січня 2021 року.

Була також “порушена ситуація навколо іранської ядерної програми” і тема “Африканського континенту”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE