Politerno > Україна і світ > Метаморфози РНБО: повалення Кличка і санкції проти “антиамериканців”

Метаморфози РНБО: повалення Кличка і санкції проти “антиамериканців”

  • 21 Серпня, 2021
  • 581 Переглядів
  • 0

Замість того, щоб до 30-річчя Незалежності урочисто підвести підсумки соціально-політичного і економічного розвитку України і підняти свій престиж, РНБО гарячково готується до розправи над мером Києва.

Офісу президента здалося, що Кличко буде легкою здобиччю. Звичайно, мова йде не про соціальну справедливість або боротьбу з київською корупцією, а про те як перенаправити величезні тіньові фінансові потоки з кабінетів мерії у Офіс президента.

Але ця безневинна витівка вже прийняла крутий оборот і стала політичним процесом боротьби президента України з мером столиці. Ніхто не хоче поступатися і у боротьбу втягується все більше зацікавлених лідерів та політичних сил, які більше не хочуть бачити Зеленського на посаді президента.

Розрахунок простий, якщо країна легко вибрала собі президентом актора, то чому виборці не можуть обрати президентом боксера.

Особливо радіють конфлікту Зеленського і Кличка політичні вороги президента – Порошенко і Медведчук, які розуміють, що відволікання уваги Зеленського на фігуру Кличка полегшує їхнє становище. Іншими словами, оточення президента Зеленського, не впоравшись з Порошенком і Медведчуком, знайшло собі наступного ворога і легку мішень – незграбного і недорікуватого, але сильного і хитрого мера Києва Кличка. Правда в Офісі президента вистачило розуму збагнути, що перед приїздом канцлерки Меркель до Києва не варто знімати мера Києва з роботи. Меркель добре знає Кличка і може образиться на таку безтактність.

Щоб не пропускати історичність п’ятничних засідань, РНБО вирішила демонстративно покарати «антиамериканців» – політиків і журналістів, які відкрито орієнтуються на Москву. Так, перед можливою поїздкою президента Зеленського до США виникла ідея демонстрації Вашингтону приклада успішної боротьби з «п’ятою колоною» Кремля. Все це робиться заради того, щоб показати президенту США Байдену, що якщо у нас немає успіхів в реформах або боротьбі з корупцією, то у нас є успіхи в боротьбі з антиамериканськими політиками і журналістами. Так виникли санкції проти Гужви, Шарія та Деркача.

Але якщо політичної безтактності з поваленням Кличка напередодні приїзду Меркель вдалося уникнути, то включення в список санкцій РНБО політика Деркача лише нагадує Вашингтону і Києву про роль членів сім’ї-сина президента Байдена у гострому корупційному скандалі в Україні. Навіщо Зеленський здійснює цю політичну нетактовність перед поїздкою до Вашингтона не зовсім зрозуміло. Адже Деркач швидко нагадає про цей успішно забутий корупційний скандал і ще стане борцем з елітною корупцією навколо президента Зеленського.

Віктор Небоженко



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE