Politerno > Україна і світ > Прибічники УПЦ МП протестували під будівлею парламенту проти приїзду Варфоломія. ВІДЕО – ФОТО

Прибічники УПЦ МП протестували під будівлею парламенту проти приїзду Варфоломія. ВІДЕО – ФОТО

  • 21 Серпня, 2021
  • 541 Переглядів
  • 0

У суботу біля Верховної Ради віряни Української православної церкви Московського патріархату протестували проти візиту до України Вселенського патріарха Варфоломія.

Про це повідомляє Hromadske.

Учасники висловлювалися проти томосу, який утворив автокефальну Православну церкву України.

Протести вірян УПЦ МП почалися ще 20 серпня в Борисполі, куди прибув літак із Варфоломієм. Учасники тримали в руках плакати з зображенням митрополита церкви Московського патріархату Онуфрія.

21 серпня біля Верховної Ради віряни збиралися зранку з плакатами з Онуфрієм, якого вони вважають єдиним керівником української православної церкви.

Також вони “водили колядки”.

Поліція затримала чоловіка під Радою, який тримав плакат з написом “Андріївська церква – надбання православ’я, а не сатанізму”.

Затриманого доставили в Печерське управління поліції.

За порядком на акції стежили багато поліцейських. Близько 15:00 учасники мітингу почали розходитися.

Як повідомили виданню в поліції Києва, в акції УПЦ МП узяли участь близько півтори тисячі людей. Захід відбувся мирно і без сутичок.

Під час проведення акції Варфоломій зустрівся з митрополитом Православної церкви України Епіфанієм. Вони спільно вшанували пам’ять полеглих під час Голодомору й війни на Донбасі, а потім провели подячну молитву у Михайлівському соборі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE