Politerno > Україна і світ > Суд ФРН не звільнив “Північний потік-2” від правил ЄС

Суд ФРН не звільнив “Північний потік-2” від правил ЄС

  • 25 Серпня, 2021
  • 474 Переглядів
  • 0
Північний потік-2

У середу, 25 серпня, Вищий земельний суд Дюссельдорфа виніс рішення проти Nord Stream 2 AG, який оскаржував рішення про підпорядкування трубопроводу газовій директиві ЄС.

Про це повідомило агентство Reuters.

Суд відхилив скаргу акціонерного товариства “Північний потік-2” на Федеральне мережеве агентство Bundesnetzagentur, яке постановило не звільняти газопровід від норм газової директиви ЄС.  Суд вважає, що на газопровід повинні поширюватися чинні правила ЄС.

Правила ЄС вимагають, щоб компанії, які виробляють, транспортують і розподіляють газ на території Європейського Союзу, були розділені. Ці правила націлені на забезпечення чесної конкуренції на ринку і запобігання того, щоб компанії могли перешкоджати доступу конкурентів до інфраструктури.

Це означає, що компанія, яка транспортує газ, повинна продавати свої потужності третім сторонам.

Оператор “Північного потоку-2” стверджує, що правила ЄС, змінені в 2019 році, були спрямовані на знищення газопроводу. Підпорядкування цим правилам буде коштувати “Північному потоку-2” додаткових часу і грошей, але не зупинить його завершення.

Проект вартістю 11 мільярдів доларів і пропускною спроможністю 55 мільярдів кубометрів зіткнувся з політичною протидією з боку Вашингтона, а також України і Польщі, які можуть втратити прибуток за транзит, якщо трубопровід буде введений в експлуатацію.

Нагадаємо, 21 серпня адміністрація Білого дому запровадила санкції щодо російського судна і двох компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу “Північний потік – 2”.

На початку серпня українські політики, громадські діячі, журналісти та активісти звернулися з листом до  Байдена, в якому просять переглянути рішення про незастосування санкцій до компанії-оператора газопроводу “Північний потік-2”.

Експерт і економіст Олексій Кущ розповів, що газотранспортна система «Турецький потік» завдала шкоди газотранспортній системі України не менше, ніж завдасть «Північний потік-2».

Спецпосланник президента США на саміті Кримської платформи міністр транспорту Пітер Буттіджедж може бути замінений іншим посадовцем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE