Politerno > Україна і світ > Європа, побачивши, як ми поводилися щодо “Турецького потоку” визнала, що має право на “Північний потік-2”, – Кущ

Європа, побачивши, як ми поводилися щодо “Турецького потоку” визнала, що має право на “Північний потік-2”, – Кущ

  • 3 Серпня, 2021
  • 692 Переглядів
  • 0

У своєму відеоблозі «Чесний погляд на економіку» експерт і економіст Олексій Кущ розповів, що газотранспортна система «Турецький потік» завдала шкоди газотранспортній системі України не менше, ніж завдасть «Північний потік-2».

«Це виглядає як однобока короткозорість. Одним оком бачу, другим не бачу, тобто «Північний потік-2» ми бачимо, а «Турецький потік» не бачимо. Проти «Північного потоку-2» працюємо за допомогою лобістських інструментів і виділяємо на це гроші, а проти «Турецького потоку» практично не застосовуємо ніяких механізмів впливу, хоча заблокувати «Турецький потік» було набагато простіше ніж «Північний потік-2», – підкреслив він.

Кущ зазначив, що за «Північним потоком-2» стоїть Німеччина і зрозуміло, що її вага в міжнародній політиці значно вища, ніж у інших країн європейського континенту і у порівнянні з впливом Франції і Великобританії. А за «Турецьким потоком» стоїть Туреччина, яка не зважаючи на свою норовистість все одно досить залежна від Заходу.

«При цьому і по одному, і по другому газопроводу йде російський газ, що поставляється на європейський ринок з тією лише різницею, що «Північний потік-2» це Центральна і Північна Європа, а «Турецький потік» це Балкани і Південна Європа. Тому Європа, побачивши, як ми поводилися щодо «Турецького потоку» визнала, що має право на «Північний потік-2», – резюмував він.

Слід нагадати, що Зеленського, як і свого часу Порошенка, пов’язують тісні, але сумнівні стосунки з президентом Туреччини Ердоганом. Зеленський має хороші відносини з керівництвом близької до президента Туреччини будівельної компанії «Онур», яку називають персональної квотою “95 Кварталу” в розподілі тендерів програми “Велике будівництво”. Свого часу в Туреччині артисти жили і виступали в готелях, що належать «Онур». Дитячі конкурси спонсорували спільно «кварталівці» і «Онур». Фірма двоюрідного брата нардепа Юрія Корявченкова («Юзіка») постачає «Онур» щебінь.

Рішення щодо надання Україні Томосу, який став передвиборчою фішкою Петра Порошенка, Вселенський патріархат міг прийняти під сильним політичним тиском Реджепа Ердогана, у якого був свій інтерес в тій історії.

“Турецький потік” зменшить транзит газу через Україну на 15 млрд куб. м

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE