Politerno > Україна і світ > Хід Сибігою. Що поєднує Зеленського і нового заступника Єрмака, окрім турецької “Онур”

Хід Сибігою. Що поєднує Зеленського і нового заступника Єрмака, окрім турецької “Онур”

  • 6 Червня, 2021
  • 909 Переглядів
  • 0

Призначення Андрія Сибіги заступником Єрмака – черговий негативний сигнал у бік Арсена Авакова.

Про це пише наш Телеграм-канал, на якому подаються інсайдерська інформація і коментарі до новин.

Саме Сибіга, який до 19 травня був послом в Туреччині і стверджував в інтерв’ю, що у Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана «при знайомстві виникла хімія», за даними інсайдерів, був каталізатором погіршення відносин між президентом і міністром внутрішніх справ.

Ставлення Володимира Зеленського до глави МВС останнім часом погіршилося. Зеленському здається, що Аваков на нього тисне, а він не любить тиску. Це стосується питання визнання геноциду вірмен турками (після заяви Джо Байдена) і теми російської мови.

Оточення Зеленського переконує його, що Аваков змушує президента визначатися в питаннях, в яких він поки займати категоричну позицію не повинен. Після цього у відставку пішли міністр охорони здоров’я Максим Степанов і міністр інфраструктури Владислав Криклій, яких активно підтримував Аваков.

Сибіга був послом України в Туреччині з 2016 року і встиг кілька разів зустріти «95 квартал» і його лідера на турецькій землі. У нього також хороші зв’язки з компанією «Онур», яку називають персональної квотою «95 Кварталу»: в Туреччині артисти жили і виступали в готелях, що належать «Онур». Дитячі конкурси спонсорували спільно «кварталівці» і «Онур». Фірма двоюрідного брата нардепа Юрія Корявченкова («Юзіка») постачає «Онур» щебінь. Турки беруть більше половини підрядів на «Великому будівництві». У той же час наші інсайдери прогнозують, що з призначенням Сибіги в Україні активізує свою діяльність ще одна турецька будівельна фірма під назвою «Doğuş».

Поєднується з новим призначенням і припущення про те, що санкції проти контрабандистів від РНБО – це не погром турецького контрабаса, а створення коридору в Європу для проходу постачальників і «транзитників» з Еміратів і Туреччини. Операторами нового маршруту будуть якісь чеченці. У тому числі від турків.

Андрій Сибіга – етнічний поляк. Велика частина його кар’єри пов’язана з Польщею. Але його брат, теж дипломат, працював консулом в Нью-Йорку і встановив тісні зв’язки з діаспорою. Їхній батько – військовий прокурор, за радянських часів ганяв «бандерівських посіпак» в кримінальному провадженні. Полякам це в масть. Незабаром Сибіга може скласти конкуренцію не тільки своєму колезі Ігорю Жовкві, а й Міністру закордонних справ Дмитру Кулебі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE