Politerno > Україна і світ > Нардеп з “Батьківщини” пропонує Раді заборонити нагороджувати держслужбовців

Нардеп з “Батьківщини” пропонує Раді заборонити нагороджувати держслужбовців

  • 26 Серпня, 2021
  • 731 Переглядів
  • 0

Народний депутат від ВО “Батьківщина” Сергій Власенко пропонує заборонити нагороджувати держслужбовців і скасувати “почесні звання”.

Про це йдеться у законопроєкт № 5855, зареєстрований на сайті парламенту.

“Державні службовці не можуть бути нагороджені державними нагородами, що відзначають таких державних службовців за належне та (або) сумлінне виконання ними своїх службових обов’язків.

Забороняється провадити нагородження державними нагородами з нагоди державних свят, ювілеїв, річниць, пам’ятних дат,  особистих подій особи, що нагороджується”, – пропонується у документі.

Власенко пропонує внести зміни до деяких законодавчих актів України, в тому числі до закону про державні нагороди.

У пояснювальній записці пояснюється, що зараз державні нагороди України, в силу їх величезного масиву, не втілюють у собі вищу форму відзначення громадян за видатні заслуги перед країною та Українським народом, а слугують лише способом вирішення суто практичних питань.

Також пропонується, що “особи, нагороджені державними нагородами, а також особи, щодо яких ухвалено рішення про нагородження державними  нагородами, мають право відмовитись від них, письмово повідомивши про це президента України та (або) орган, що за статутом (положенням) є уповноваженим на безпосереднє проведення нагородження”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE