Politerno > Україна і світ > В ОП пов’язали обстріл автівки Шефіра з питанням олігархів – Чумак каже, що радник Зеленського головний комунікатор з ними

В ОП пов’язали обстріл автівки Шефіра з питанням олігархів – Чумак каже, що радник Зеленського головний комунікатор з ними

  • 22 Вересня, 2021
  • 555 Переглядів
  • 0

Обстріл автомобіля першого помічника президента України Сергія Шефіра пов’язаний з політикою глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

Про це заявив радник глави ОП Михайло Подоляк, інформує “Інтерфакс-Україна“.

“Ми, безумовно, пов’язуємо цей напад з агресивною і навіть войовничою кампанією протидії активній політиці глави держави. Політиці, спрямованій на значне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, які відверто працюють на наших зовнішніх опонентів”, – йдеться в повідомленні.

Подоляк назвав обстріл автомобіля Шефіра “відкритим, навмисним і вкрай жорстким нападом, який не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди”.

“Просто зараз ми бачимо, що вже відбулося ситуативне об’єднання напівкримінальних політичних і економічних суб’єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи – пряма загроза їхньому безбідному існуванню. Не маючи суспільної підтримки, вони явно пішли шляхом прямих погроз і спроб фізичного залякування… Безумовною відповіддю на будь-які злочинні дії проти представників держави будуть іще жорсткіші антиолігархічні й антикримінальні рішення влади”, – підкреслив радник глави ОП. 

Колишній заступник генпрокурора Віктор Чумак заявив, що радник президента Сергія Шефіра є головним комунікатором з олігархами від президента Володимира Зеленського, тому навряд чи версія, озвучена в ОП, слушна.

Про це на своїй сторінці в Facebook.

“Тіки но з літака зліз, хотів фоточки про морько показати, а тут таке Палєрмо! “Атветка олігархів!” – не смішить! Шефір від Зеленського з ними головний комунікатор, вони його як поштового голуба кормлять і лєлєють! Їм це зовсім не потрібно”, – написав він.

Чумак зазначив, що політику в ОП “під себе всю забрав Єрмак, а от бізнес поки ні, і Сергій Нахманович залишається повіреним у серьйозні бізнесові справи.

“Так що шукайте який бізнес в кого недавно “віджали”. В тому яйці Кощєєва голка!”, – резюмував Чумак.

Як повідомлялося, 22 вересня 2021 року стріляли в автомобіль помічника Зеленського Шефіра, поранення зазнав водій. У поліції повідомили, що в автомобіль влучили понад 10 куль.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента Сергія Шефіра було відкрито кримінальне провадження – з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК). 

З’явилися фото і відео із місця обстрілу автомобіля першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE