Politerno > Україна і світ > США створюють в Україні військові бази: Лукашенко каже, що з Путіним вживатимуть “якісь дії”

США створюють в Україні військові бази: Лукашенко каже, що з Путіним вживатимуть “якісь дії”

  • 27 Вересня, 2021
  • 512 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко домовився з Володимиром Путіним вживати відносно України “якісь дії” у відповідь на нібито розгортання там американських військових баз США.

Про це повідомляє прес-служба Лукашенка з посиланням на доповідь керівництва силового блоку Білорусі про обстановку на держкордоні від 27 вересня.

“Ситуація в суміжних державах для нас несприятлива. Більше того, керівництво цих країн взяло курс на конфронтацію з Білоруссю… У нас дуже серйозні проблеми. Проблеми, пов’язані з обороною…

Найсумніше – це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші втікачі, – там створюються навчально-тренувальні табори в усе більшій кількості, де навчають цілеспрямовано (і не тільки втікачів) роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби…

Особлива увага до української ділянки – що ми там будемо робити. Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють на Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати

Ми з президентом Росії (Володимиром Путіним – УП) проводили і проводимо консультації з цього питання і домовилися, що там треба вживати якісь дії. В іншому випадку ми завтра будемо мати прямо на кордоні Білорусі та Росії неприйнятну для нас ситуацію. Аж до розміщення ракет відповідної дальності. Ми на це не підписувалися і допустити цього не можемо”, – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, Росія протягом трьох найближчих років виділить на соціально-економічні потреби окупованого Донбасу понад 900 млрд рублів – близько 330 мільярдів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE