Politerno > Україна і світ > Венедіктова зобов’язана відкрити справу через розголошення таємниці слідства у справі про замах на Шефіра – Шокін

Венедіктова зобов’язана відкрити справу через розголошення таємниці слідства у справі про замах на Шефіра – Шокін

  • 27 Вересня, 2021
  • 507 Переглядів
  • 0

Ексгенпрокурор Віктор Шокін заявив, що генпрокурорка Ірина Венедіктова повинна порушити кримінальне провадження за фактом розголошення даних досудового розслідування у справі про замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.

Про це повідомляють “Українські Новини”.

Віктор Шокін заявив, що його обурює ставлення до слідства в справі щодо обстрілу машини першого помічника президента України (і давнього друга Володимира Зеленського) Сергія Шефіра.

“Мене обурює, що високопосадовці вже зараз розповідають, що зброя була з глушником, що кілерів було двоє, що є практично словесний портрет одного з вчинив замах, відомий його зріст, вага … Однак це все – таємниця слідства, розголошувати її не можна! Таке розголошення є кримінально караним діянням, або як мінімум халатністю з боку посадових осіб.

Все це ставить під сумнів розкриття замаху на вбивство. Бо люди, які замовили цей злочин, вживуть усіх заходів, щоб згадану зброю, глушник, і навіть самих кілерів не знайшли. Ви розумієте, що під цим може матися на увазі … Я, як досвідчений слідчий, обурений таким коментарем ставленням до розкриття серйозного злочину. 

Додам, що в свій час, після вибуху машини з журналістом Павлом Шереметом, я в коментарях вашим колегам говорив, що це вбивство можна розкрити, якщо залучити досвідчених людей, зокрема, які розслідували справу Гонгадзе, оскільки обидва злочини, на мій погляд, взаємопов’язані. Але до мене не прислухалися. І що ми маємо на сьогодні? Є якісь підозрювані, але вбивство не розкрите, бо вироку так і немає. 

На жаль, можу припустити, що якщо такі коментарі про замах на Шефіра будуть і далі, його навряд чи розкриють. Тому що немає справжніх професіоналів, і розголошення таємниці слідства тільки підтверджує мої слова. Це – не професійно. Коментувати, як завгодно, можуть політики, а не люди, за своїм службовим становищем допущені до матеріалів справи. 

Я вважаю, що ГПУ зобов’язана порушити кримінальну справу за фактом розголошення матеріалів попереднього слідства чиновниками. І прийняти законне рішення щодо таких осіб, які поставили, повторю, під загрозу розкриття цього тяжкого злочину”, – зазначив Шокін.

Коментуючи заяви про саморобні патрони, Шокін заявив, що розмірковувати про таке – передчасно.

“Щоб виразно говорити про це, треба провести ретельну експертизу, а цю версію запустили майже відразу після замаху, так би мовити, на око. Так само, не маючи на руках матеріалів слідства, неможливо висувати якісь припущення про те, що трапилося, як зараз це часом звучить, наприклад, про інсценування замаху або будь-які інші “сліди”, – сказав Шокін.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE