Politerno > Україна і світ > ВАКС виправдав фігурантів справи щодо розтрати 88 мільйонів Держзернової корпорації

ВАКС виправдав фігурантів справи щодо розтрати 88 мільйонів Держзернової корпорації

  • 29 Вересня, 2021
  • 850 Переглядів
  • 0
Держзернова корпорація

Вищий антикорупційний суд виніс виправдальний вирок трьом фігурантам справи про розтрату коштів Державної продовольчої зернової корпорації.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А саме, 29 вересня виправдальні вироки отримали колишній в.о. голови ДПЗКУ Валерій Томіленко та директори елеваторів Григорій Шквиря та Юрій Селюченко.

Томіленка звинувачували у розтраті близько 88 млн грн держкорпорації у 2015 році у змові з двома директорами елеваторів. 

У суді вирішили, що прокурори не змогли довести вину фігурантів. Також, повідомила TI, колегія суддів постановила зняти арешт з помешкань та авто обвинувачених і повернути заставу у розмірі 2,5 млн грн.

У САП одразу заявили, що оскаржать вирок: “Прокурор САП не погоджується з вказаним рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції”.

За версією слідства, у 2015 році Томіленко підписав два договори щодо поставки кукурудзи з ПАТ “Рокитнянський комбінат хлібопродуктів” та ПАТ “Васильківхлібпродукт”. 

За ними було згодом здійснено 50 млн гривень та 38,5 млн гривень передоплати. Товару не надійшло, а керівництво ДПЗКУ декларувало отримання прибутку за обома договорами.

Внаслідок цього підприємство втратило 88 млн грн.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали екс-голову держкорпорації Томіленка 26 липня 2016 року. Згодом його взяли під варту на 60 днів з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень

Валерій Томіленко був виконувачем обов’язків голови та першим заступником голови ДПЗКУ з грудня 2014 до кінця квітня 2015 року.

Нагадаємо, керівника “Державної продовольчо-зернової корпорації України” затримала при спробі втечі з України.

Слідчі Нацпполції встановили, що службові особи ДПЗКУ вчинили розтрату майна корпорації шляхом проведення експортних операцій зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти за заниженою вартістю і без здійснення попередньої оплати. Сума збитків, завдана держкомпанії, – понад 57 млн доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE