Politerno > Україна і світ > Разумков розповів, чи зможуть його відправити у відставку цього тижня і чи заберуть мандат

Разумков розповів, чи зможуть його відправити у відставку цього тижня і чи заберуть мандат

  • 4 Жовтня, 2021
  • 529 Переглядів
  • 0

Спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що якщо йти за регламентом парламенту, цього пленарного тижня розглянути його відставку народні депутати не можуть. 

Про це Разумков заявив на брифінгу після погоджувальної ради.

 

“Об’єктивно, ні (це питання не може з’явитися в порядку денному – ред.). Тому що навіть якщо сьогодні прийдуть підписні (листи – ред.), то фізично провести аудит Рахункової по кошторису й підготувати звіт голови до кінця тижня, і роздати його не пізніше, як за два дні до розгляду питання на засіданні Верховної Ради, – неможливо. Об’єктивно неможливо. 

Я не буду затягувати цей процес. Я розумію, що зараз почнуть розповідати мої колеги – я не буду тягнути з цим процесом”, – заявив голова ВР.

Разумков запевнив, що завжди дотримується слова. І нагадав, що видав підписні листи за свою відставку того ж дня, як вони надійшли, впродовж кількох годин.

“І так само буде тут: пройдемо по регламенту – далі визначиться Верховна Рада. За результатами на табло подивимося, куди будемо рухатися далі”, – зазначив сіпкер.

“Затягувати не буду, але й робити так, як комусь щось хочеться – то можна було й у Трускавці проголосувати”, – додав Разумков. 

Також спікер заявляє, що згідно з законом його не можуть позбавити мандату, але загалом – може бути всяке.

“Ну, згідно з законом ні, а так – у нас різне буває”, – зазначив він.

Разумков додав, що голосування за його відставку пройде у “стовідсотковій відповідності” до регламенту ВР.

За словами спікера, якщо буде 226 голосів, то буде новий голова парламенту, а якщо не буде, то він продовжить працювати у звичному режимі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE