Politerno > Україна і світ > Зеленський звільнив Стефанчука з посади представника президента в Раді, його крісло запропонують Корнієнку

Зеленський звільнив Стефанчука з посади представника президента в Раді, його крісло запропонують Корнієнку

  • 7 Жовтня, 2021
  • 553 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звільнив першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука від виконання обов’язків свого представника у парламенті.

Відповідний указ глави держави, датований 6 жовтня, розміщено на офіційному сайті.

“Увільнити Стефанчука Руслана Олексійовича від виконання обов’язків представника президента України у Верховній Раді України”. – йдеться у документі.

На посаду першого віцеспікера Верховної Ради, яку зараз займає Руслан Стефанчук у випадку його призначення головою парламенту, народні депутати від “Слуги народу” запропонують голову партії Олександра Корнієнка.

За даними “Української правди”, монобільшість не думає поступатися посадою першого віцеспікера на користь інших фракцій і досить ймовірно запропонує на це місце кандидатуру Корнієнка. 

За словами одного із нардепів монобільшості, “Корнієнко цього хоче і він абсолютно командна людина – всі до цього вже готуються”.

На посаду голови ВРУ “Слуга народу” ймовірно пропонуватиме давнього друга Зеленського, першого віцеспікера Руслана Стефанчука.

Заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що Рада може провести голосування за обрання голови парламенту і першого віце-спікера вже у четвер, 7 жовтня.

Нагадаємо, фракції “Слуга народу” з допомогою груп “Довіра” й “За майбутнє” призначили Данила Гетманцева головуючим при розгляді питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради 7 жовтня.

Керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія не бачить нічого погано в офшорах, бо у нього самого було багато офшорних компаній, а нині така є у його дружини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE