Politerno > Україна і світ > Не підтримав санкції РНБО: Корнієнко з трибуни відчитав Разумкова

Не підтримав санкції РНБО: Корнієнко з трибуни відчитав Разумкова

  • 7 Жовтня, 2021
  • 562 Переглядів
  • 0

Голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко з трибуни парламенту відчитав спікера Дмитра Разумкова, заявивши, що той уже не є членом “Слуги народу” і що до його роботи є безліч питань.

“Дмитро Олександрович, на мій погляд, відступив від загальних принципів, більше не є членом нашої команди і відповідно не може представляти нашу партію на такій високій посаді.

У партії та виборців є безліч запитань до роботи голови парламенту. Більшість з них риторичні, але, я впевнений, Дмитро Олександрович, що ви у своїй манері вам притаманній філігранно за формою, але не факт, що наповнено за змістом, будете на них відповідати. Отже почнемо”, – зазначив Корнієнко.

Корнієнко поставив низку питань до Разумкова, зокрема, чому законопроєкти одних комітетів потрапляли на засідання швидко, а інших ні; чому 15 місяців не призначався керівника апарату ВР; чому Разумков не підтримав санкції проти контрабандистів, газових олігархів і кримінальних  надрокористувачів на засіданні РНБО; чому для ЗМІ кулуари, які були закриті рік через ковід, раптом відкрили перед його відставкою; чи є ворогом України Віктор Медведчук тощо.

Виступ голови партії “Слуги народу” звучав досить знущально. Він звинуватив Разумкова в тому, що той нібито поставив “власні політичні і життєві амбіції вище командних цілей та домовленостей”, “говорив одне, робив щось друге, а мав на меті щось третє – не зовсім зрозуміле і потаємне”.  

За словами Корнієнка, партія не дуже розуміє зараз, за що виступає Разумков, яка у нього політична платформа. Він припустив, що озвучені питання допоможуть Разумкову “краще зорієнтуватися у майбутній політичній кар’єрі” і краще зрозуміти, “за що він виступає”.   

“Ми не маємо у таких справах, у таких дискусіях заходити в особисті звинуваченні. Ми старалися це не робити. Вчора ми побачили, що ви стараєтеся це робити. Тому тут питання, чи зможемо ми після цієї процедури залишитися… скажімо так – не в нормальних стосунках, як по-людськи – а так, щоб не було соромно проходити по залу Верховної Ради. Але хотів би нагадати, що всі ці люди у цій залі вам довіряли 2 роки, але зараз ми не можемо вам довіряти. Цієї довіри немає”, – підсумував Корнієнко.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука від виконання обов’язків свого представника у парламенті.

На посаду першого віцеспікера Верховної Ради, яку зараз займає Руслан Стефанчук у випадку його призначення головою парламенту, народні депутати від “Слуги народу” запропонують голову партії Олександра Корнієнка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE