Politerno > Україна і світ > Рада звільнила Разумкова з посади спікера – перед голосуванням він звернувся до “слуг”

Рада звільнила Разумкова з посади спікера – перед голосуванням він звернувся до “слуг”

  • 7 Жовтня, 2021
  • 1237 Переглядів
  • 0

Парламент підтримав звільнення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

За відповідне рішення проголосувати 284 нардепи. Разумков покинув сесійну залу під аплодисменти народних депутатів. 

При цьому опозиційні партії подякували Разумкову за роботу, за те, що намагався дослухатися до усіх фракцій і не дав “повалити парламентаризм”.

Представники “ОПЗЖ” та “Євросолідарності” висловили впевненість у тому, що побачать Разумкова як самостійного політика у наступному скликанні парламенту, на відміну від представників “Слуги народу”.

А нардепка Вікторія Сюмар заявила, що деякі спікери, яких знімали з посади, потім ставали президентами.

Політики додали, що вдячності від “Слуги народу” Разумков не дочекається. Сесійна зала парламенту помітно поріділа, коли у залі почали ставити питання колишньому голові парламенту.

Відповідаючи на питання нардепа “Європейської Солідарності” Олексія Гончаренка про те, чи знає він, що депутатам пропонували гроші в конверті за голосування за його відставку.

“Що стосується якихось конвертів, за більш ніж 2 роки у ВР я не брав ніяких конвертів, ні від кого, ні від олігархів, ні від кого. Якби брав, мене б не знімали, а вже закривали, але нехай кожен відповідає за себе. Мені ніхто не приносив”, – підкреслив голова ВР.

Також Разумков заявив, що оцінку як його роботі, так роботі парламенту і президента будуть давати люди. 

Представники “Голосу” відзначили, що “слуги” мали б подякувати Разумкову за роботу, а не соромливо ховати очі. Сергій Рахманін заявив, що уже завтра будь-хто при владі може і сам опинитися за бортом і стати “їжею”.

На питання про зв’язок із олігархами Разумков підколов главу фракції “Слуга народу” Давида Арахамію, котрого помітили на футбольному матчі у компанії Ігоря Коломойського.

“Я на футбол із представниками великого бізнесу не ходжу. Тут будуть інші колеги вони більш детально зможуть про це розповісти з особистого досвіду. І думаю, не лише про футбол.

Результати голосування ви бачили”, – зазначив ексспікер.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков перед голосуванням виступив з трибуни парламенту.

Він заявив, що принципи, з якими він прийшов на свою посаду, залишилися незмінними, а от “Слуга народу” їх змінила.

Спікер нагадав, що в 2019 році “Слуга народу” йшла на вибори “не за посадами і за грошима, а змінити країну на краще” з гарними щирими принципами, яким повірили люди. .

“Це була сліпа віра, що у нас все вийде. Тому що ми нові чесні, правильні, справедливі, інші. Бо ми – не такі, як вони

На жаль, сьогодні в цій залі я бачу вже інші очі. Вони сильно змінились. Весь цей час я намагався зробити, щоб хоча б частина цих обіцянок стала реальністю… Якщо ми повернемось до принципів, то принцип демократії, до якого ми йшли, став принципом влади більшості, принцип верховенства права та закону змінився на політичну доцільність, принцип права на власну позицію та свободу слова змінив принцип “хто не з нами, той проти нас”, принцип “закон один для всіх” став принципом “друзям – усе, ворогам – закон. А принцип, що офшори для влади – ганьба, став принципом “нічого страшного, у кожного ФОПу вони є”.

Мої принципи не змінились, мої цінності такі самі, які і були”, – резюмував Разумков.

Нагадаємо, голова партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко з трибуни парламенту відчитав спікера Дмитра Разумкова, заявивши, що той уже не є членом “Слуги народу” і що до його роботи є безліч питань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE