Politerno > Україна і світ > На посаду спікера парламенту висунули 5 кандидатур

На посаду спікера парламенту висунули 5 кандидатур

  • 7 Жовтня, 2021
  • 741 Переглядів
  • 0

На посаду голови Верховної Ради висунуто п’ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевичу, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. 

Железняка висунули  обранці від “Голосу”.

Лерос і Гончаренко запропонували кандидатури один одного. 

“Європейська солідарність” висунула Зінкевич. Ірина Геращенко просила надати день на підготовку її декларації, але це не задовольнили. 

Головуюча віце-спікер Олена Кондратюк наголосила, що всі фракції й депутати можуть висувати кандидатури, потім їх будуть обговорювати і буде час подати документи.

Після висунення кандидатур вона оголосила перерву на 30 хвилин (до 13:13), щоб апарат Верховної Ради підготував відомості про кандидатів на спікера.

“Фракція політичної партії “Слуга народу” провела засідання, на якому обговорила кадрові призначення в керівництві парламенту.

Більшістю голосів народних депутатів на посаду голови Верховної Ради України від монобільшості делегований Руслан Стефанчук”, – зазначила повідомила речниця СН Юлія Палійчук у Telegram.

На посаду першого заступника голови парламенту замість Стефанчука фракція делегувала голову партії “Слуга народу” Олександра Корнієнка.

У четвер народні депутати проголосували за звільнення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. Відповідне рішення підтримали 284 нардепи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE