Politerno > Україна і світ > “Референдум”, гральний бізнес, розпродаж землі: у “Батьківщині” пояснили, чому підтримали відставку Разумкова

“Референдум”, гральний бізнес, розпродаж землі: у “Батьківщині” пояснили, чому підтримали відставку Разумкова

  • 7 Жовтня, 2021
  • 865 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” підтримала відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, тому що він 2 роки представляв монобільшість і провів закони, проти яких виступала фракція.  

Про це заявив заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв у коментарі УП.

“Це питання, чи буде далі існувати цей парламент і монобільшість, і чи буде далі існувати цей парламент, який провів рішення про так званий референдум, гральний бізнес, розпродаж землі…Це все робив цей парламент.

Я зараз не про Разумкова, а про те, що парламентська більшість, яку представляв Разумков, проводила два роки таку політику. Ми не можемо по іншому.

Якби ми могли змінити уряд, добитися відставки прем’єра, ключових міністрів. Ми не можемо цього зробити, тому тут нічого дивного немає.

Коли ви задаєте питання, чому ми голосуємо за відставку спікера-представника монобільшості, мені здається, що це питання треба задавати монобільшості. Це їх перший номер”, – зазначив нардеп.

Соболєв запевнив, що “Батьківщина” не планує вступати у коаліцію зі “Слугою народу”.

На засіданні 7 жовтня нардепи звільнили з посади спікера ВР Дмитра Разумкова. Відповідне рішення підтримали 284 нардепи.

За звільнення Разумкова проголосували 215 “слуг”, 20 нардепів “Батьківщини”, 18 нардепів партії “Довіра,19 нардепів “За майбутнє” та частина “Голосу” (6 нардепів).

“Проти” голосувала “Євросолідарність”- 27, “ОПЗЖ” – 23, 7 “слуг”, 8 нардепів “Голосу” і частина позафракційних (8). 

На посаду голови Верховної Ради висунуто п’ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевичу, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE