Politerno > Україна і світ > “Одним ворогом менше”: у парламенті скандал через слова Третякової про смерть Полякова

“Одним ворогом менше”: у парламенті скандал через слова Третякової про смерть Полякова

  • 8 Жовтня, 2021
  • 618 Переглядів
  • 0

Народний депутат з групи “Партія “За майбутнє” Ігор Палиця заявив, що “слуга народу” Галина Третякова грубо висловилася в депутатському чаті про смерть колеги Антона Полякова. Її можуть відсторонити від головування в комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

“Ми хочемо звернутися до фракції “Слуги народу”. Тільки-що в вашому партійному чаті керівник комітету, який має опікуватися людьми, дітьми, пані Третякова написала, що “одним ворогом менше” пр осмерть Антона Полякова. Я хотів би попросити вас, шановна фракція “Слуги народу”, зробити висновок зі слів пані Третякової. 

Вона всім відома відношенням до дітей, до людей, до країни. Я вважаю, що це неприпустимо. Яким би політичним опонентом чи людиною не був пан Антон Поляков, померла людина – звичайна людина, крім того, наш колега по парламенту.

Я дуже прошу вас, дуже прошу, пане Стефанчук, зробіть моральні висновки і скажіть, як ви вважаєте, треба виходити з цієї ситуації. Такого робити не можна”, – зазначив Палиця. 

Депутати з зали відреагували на це вигуками “Ганьба!”.

Галина Третякова попросила репліку. 

“Галино Миколаївно, Ви вппнвні, що хочете репліку?.. Галина Миколаївна Третякова. Я думаю, що краще, коли вона сама висловиться з цього приводу. Але, звичайно, якщо такі слова були, вони неприпустимі”, – сказав Стефанчук. 

“У мене два зауваження. Перше зауваження: звідки “Замайбах” знають, що пишуть у чаті “Слуша народу”. По-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут у залі Конституцією, вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота, то мені здається, що позор – це вам”, – заявила Третьякова.

На цих словах Стефанчука попросив вимкнути Третяковій мікрофон і сказав: “Життя кожної людини є вищою соціальною цінністю. Так гарантує стаття третя Конституції України. І давайте припинимо на цьому будь-які спекуляції. А свобода слова, в тому числі, означає відповідальність за те, що говорить кожен із нас”.

Після цього надійшла заява на перерву від двох фракцій і Стефанчук покликав керівників фракцій до кабінету голови ВР. 

Коли депутати повернулися в сесійну залу, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія приніс вибачення близькими покійного Полякова.

“Про покійних ми говоримо тільки хороше або нічого”, – сказав Арахамія і попросив вшанувати Полякова хвилиною мовчання. 

Стефанчук додав, що далі розглянуть лист із пропозицією відсторонити Третякову від головування в комітеті. 

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва у таксі знайшли мертвим озафракційного народного депутата Антона Полякова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE