Politerno > Україна і світ > ЄС та США розчаровані зривом обрання керівника САП – Зеленський відреагував

ЄС та США розчаровані зривом обрання керівника САП – Зеленський відреагував

  • 9 Жовтня, 2021
  • 502 Переглядів
  • 0

Євросоюз та США розчаровані затримкою обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і закликають відновити роботу відбіркової комісії.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні.

“ЄС та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні. Ми закликаємо відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок. Зупинка процесу відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами”, – йдеться в повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на зрив конкурсу з обрання глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Не почув адекватних пояснень затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. Члени конкурсної комісії мають виконати свій обов’язок як належить”, – підкреслив президент.

За словами Зеленського, ефективність роботи антикорупційних інституцій для української влади є пріоритетом. 

Засідання комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не відбулося у суботу через відсутність кворуму. Саме Офіс президента звинувачують у зриві обрання керівника САП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE