Politerno > Тернопільщина > Земельна “схема” на Живова: тернополяни знесли незаконний паркан. ФОТО – ВІДЕО

Земельна “схема” на Живова: тернополяни знесли незаконний паркан. ФОТО – ВІДЕО

  • 12 Жовтня, 2021
  • 4112 Переглядів
  • 0

Депутати Тернопільської міської ради від «Сили людей», спільно з мешканцями мікрорайону вулиць Живова-Оболоня-Острозького повалили незаконно зведений паркан поблизу будинку №2 на Живова.

Ввечері, 12 жовтня, відбувся виїзний прийом громадян депутатам від «Сили людей» Ігорем Турським, Іваном Сороколітом та Іваном Коваликом мешканців будинків по вулиці Живова. Зустріч відбулася біля ділянки, яку нещодавно незаконно загородили парканом.

За даними депутатів, наприкінці серпня міська рада видала тернополянину сервітут для встановлення тимчасових споруд на ділянці у 560 квадратних метрів. Як відомо, на землі під сервітутом нічого будувати не можна. Але через певний час на цій ділянці зрізали дерева і встановили паркан. Тепер готуються зводити фундамент.

Представник орендаря не зміг пояснити для чого на ділянці зрізали дерева і чому її загородили парканом. Тож депутати, спільно з мешканцями сусіднього будинку вирішили знести незаконно встановлений паркан. Поліція, яка перебувала на місці і все чула, перешкоджати громаді не стала.

За нашими даними, вартість таких “квадратів” за ринковою ціною становить понад мільйон доларів. Замість того, щоб виставити ділянку на аукціон і заробити гроші для міста, депутати міськради прокручують схеми з надання сервітуту для тимчасових споруд. Це давня практика міської ради Тернополя під керівництвом Сергія Надала. Згодом такі здані в оренду ділянки забудовують, а суди виносить рішення на користь забудовника.  

“Так нахабно діяти посеред міста – це вже “не лізе ні в які ворота”, – кажуть люди, з якими ми спілкувалися.

За нашими даними, за “схемою” з відведення ділянки під будівництво стоять депутати міськради від “Євросолідарності” Юрій Смакоуз та Володимир Місько, а також їхній колега з ПВС Андрій Грицишин.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE