Politerno > Україна і світ > Міжнародний тероризм: окупанти захопили членів ММ ОБСЄ і вимагають відпустити затриманого бойовика

Міжнародний тероризм: окупанти захопили членів ММ ОБСЄ і вимагають відпустити затриманого бойовика

  • 18 Жовтня, 2021
  • 605 Переглядів
  • 0

У Горлівці окупанти не випускають двох співробітників Моніторингової місії ОБСЄ і вимагають звільнити бойовика, якого затримали ЗСУ біля ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня.

Про це повідомив представник Донецька в ТКГ від України Сергій Гармаш (журналіст) у Facebook.

“У Горлівці фактично захопили в заручники співробітників Моніторингової місії ОБСЄ.

Ось цитата з вчорашнього звіту місії: “О 17:00 2 чоловіків (30–39 років) у цивільному одязі увійшли до готелю та повідомили співробітникам СММ про те, що їм дозволяється вільно пересуватися по всьому готелю та парковці за ним, але їм не можна покидати приміщення готелю, допоки не буде звільнено члена збройних формувань, якого, за повідомленнями, було затримано Збройними силами України в межах ділянки розведення в районі Золотого 13 жовтня”, – зазначив Гермаш.

Українська делегація в ТКГ вважає, що утримання міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ в ОРДЛО має ознаки міжнародного тероризму.

“Утримання міжнародних спостерігачів озброєними особами має ознаки міжнародного тероризму.

Українська делегація закликає міжнародне співтовариство, насамперед керівництво держав-учасниць Нормандського формату, надати відповідну оцінку діям російської сторони”, – заявили у ТКГ.

Українська делегація у ТКГ відзначає, що російські окупанти взяли в заручники двох співробітників місії ОБСЄ.

Дії окупантів українська сторона розцінює як підрив повноважень місії, а, разом із непродовженням мандата ОБСЄ на російських прикордонних пунктах “Донецьк” і “Гуково”, як свідому політику, спрямовану на витіснення місії з окупованих територій.

Нагадаємо, 17 жовтня Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ призупинила роботу в окупованому Донецьку з міркувань безпеки. Це рішення пов’язане з проведенням 15-16 жовтня мітингу прихильників так званої “ДНР” в Донецьку біля входу в готель Park Inn, у якому розташований офіс ОБСЄ.

Незважаючи на призупинення роботи в окупованому Донецьку, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує свою діяльність на непідконтрольній українській владі частині Луганської області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE