Politerno > Україна і світ > На виборах мера Харкова перше кримінальне провадження – названо явку на Черкащині та Херсонщині

На виборах мера Харкова перше кримінальне провадження – названо явку на Черкащині та Херсонщині

  • 31 Жовтня, 2021
  • 813 Переглядів
  • 0

Поліція відкрила перше кримінальне провадження за фактом виявленого порушення на виборах мера Харкова.

Члени комісії поставили підписи на порожньому протоколі про підрахунок голосів, повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

 

За даними правоохоронців, заступниця голови дільничної виборчої комісії добровільно видала два однакові екземпляри протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

“На кожному з них вгорі було написано “зразок”. Зазначені екземпляри вилучено під час проведення огляду та поміщено у паперовий пакет, який опечатаний із підписами учасників слідчої дії”, – йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців або учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення терміном до шести років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін 5 років.

Крім того, поліція склала протокол про адміністративне правопорушення щодо 53-річного харків’янина. Він, отримавши бюлетень, порвав його та кинув до урни для голосування.

Станом на 18:00 поліція області зареєструвала 45 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

А тим часом координаторка Громадянської мережі “Опора” Ольга Айвазовська повідомляє про явку виборців на довиборах до Верховної Ради в округах №197 на Черкащині та №184 на Херсонщині станом на 16.00.

Вона зазначила: “У 184-му окрузі (Херсонщина) станом на 16:00 – 17.6% (похибка – 2.2%).

У 197-му окрузі (Черкаська область. – Ред.) – 20.8% (без похибки – з усіх дільниць).

Явка виборців на проміжних виборах народних депутатів України. Дані зібрані спостерігачами Громадянської мережі “Опора” безпосередньо із виборчих дільниць”.

Нагадаємо, ОПОРА заявила про ризик зриву проміжних виборів через слова глави комітету ВР з питань здоров’я нації Михайла Радуцького щодо недопуску на виборчі дільниці без сертифікатів про вакцинацію або тестів. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE