Politerno > Україна і світ > Зеленський у Глазго говорив про Донбас з генсеком НАТО і пересікся з Байденом. ФОТО

Зеленський у Глазго говорив про Донбас з генсеком НАТО і пересікся з Байденом. ФОТО

  • 2 Листопада, 2021
  • 626 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський на полях кліматичного саміту ООН в Британії обговорив з генсеком НАТО ситуацію на Донбасі і поговорив з президентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомляється на сторінці Зеленського в Twitter.

“На полях кліматичної конференції ООН обговорили з Єнсом Столтенбергом розвиток безпекової ситуації на Донбасі. Для України дуже важлива підтримка НАТО в контексті тих викликів, які постали перед нашою країною”, – йдеться у повідомленні президента.

“Під час розмови з Джозефом Байденом у Глазго обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. США продовжують підтримувати територіальну цілісність і реформи в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Подробиці розмови наразі не розкриваються.

Крім того, Зеленський у Глазго зустрічався з низкою інших лідерів, у тому числі прем’єром Британії Борисом Джонсоном, прем’єром Канади Джастіном Трюдо і Ангелою Меркель, яка залишає посаду канцлера Німеччини.

Під час виступу на конференції у Глазго Зеленський закликав до “глобального потепління у відносинах держав”, розповівши про дві екологічні бомби, які виникли через невиконання гарантій Україні.

Нагадаємо, екскерівник “Правого сектора”, командувач “Української добровольчої армії”, колишній народний депутат Дмитро Ярош призначений радником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Після того, як у розвідці Міноборони не підтвердили інформацію The Washington Post про нарощування російських військ поблизу кордонів України, видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, що підтверджують повідомлення про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE