Politerno > Україна і світ > “Слуги” і Ко призначи Резнікова міністром оборони

“Слуги” і Ко призначи Резнікова міністром оборони

  • 4 Листопада, 2021
  • 542 Переглядів
  • 0

Верховна рада призначила ексвіце-прем’єра Олексія Резнікова міністром оборони України.

Призначення Резнікова підтримали 273 народні депутати.

“Коротко відзначу основні напрямки роботи на посаді міністра: 

  1. Синергія дій (Міноборони, Генштаб та профільний комітет ВР мають діяти як складова єдиного організму).

  2. Люди – змінити підхід до кадрової політики. Подивитися на ЗСУ як на потужного роботодавця, який дбає про людей від моменту вибору професії та адаптації після служби.

  3. Підвищення якості управління. 

Першим моїм кроком буде повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів та документообігу. Українська паперова армія має залишитися у минулому. Особливу увагу буде приділено організації оборонних закупівель”.

З трибуни парламенту також виступав президент Володимир Зеленський, який закликав підтримати кандидатуру Резнікова і призначити його міністром оборони.

Президент додав, що міністр оборони має користуватися автотритетом серед військовослужбовців. 

За словами Резнікова, сильна армія – це вагомий дипломатичний аргумент під час переговорів з окупантами. Він зазначив, що неабияк знає це, оскільки кілька років вів переговори з окупантами в ТКГ.

Резніков додав, що інститут армії має найбільшу довіру серед українського населення, водночас до окремих бійців ставляться без належної поваги і це потрібно виправити. 

Під час виступу депутати від фракції Порошенка розгорнули плакати із вагнерівцями. Спікер Стефанчук назвав це порушенням регламенту.

3 листопада народні депутати звільнили з посади міністра оборони Андрія Тарана за його заявою. Парламент отримав подання президента Володимира Зеленського на призначення звільненого нині віцепрем’єра Олексія Резнікова міністром оборони. Разом з ним були звільнені міністр екології Роман Абрамовський та перший віцепрем’єр – міністр економіки Олексія Любченко.

3 листопада фракція “Слуга Народу” висунула своїх кандидатів на посади міністрів економіки, з питань стратегічних галузей промисловості та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE